Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έδειξαν σημάδια σταθεροποίησης τη Δευτέρα μετά από ένα απότομο ξεπούλημα στην αγορά την περασμένη εβδομάδα που προκλήθηκε από αγωγές που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ άσκησε κατά της Coinbase και της Binance για παραβιάσεις τίτλων.

Το νόμισμα Cardano’s ADA αυξήθηκε περισσότερο από 2,5%, σύμφωνα με την Coin Metrics, μετά από μια σύντομη πτώση έως και περίπου 17% το Σαββατοκύριακο. Εν τω μεταξύ, το SOL της Solana εξακολουθεί να σημειώνει πτώση 3,6% και η MATIC της Polygon μειώνεται περισσότερο από 1%.  Κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο υποχώρησαν περίπου 17% και 20%, αντίστοιχα. Το διακριτικό BNB της Binance ήταν σχετικά σταθερά κατά το Σαββατοκύριακο, αλλά έχασε περισσότερο από 1% τη Δευτέρα.

Την περασμένη εβδομάδα, αρκετά altcoin σημείωσαν βουτιά τουλάχιστον κατά 15%. Στις επτά ημέρες μέχρι τις 9 Ιουνίου, το νόμισμα του Cardano έπεσε 27%, του Solana έχασε 23% και του Polygon έπεσε 24%. Το διακριτικό BNB έπεσε περισσότερο από 18%.

Η SEC μήνυσε την Coinbase και την Binance την περασμένη εβδομάδα, ισχυριζόμενη ότι και οι δύο απέτυχαν να εγγραφούν ως πιστοποιημένο χρηματιστήριο διαπραγματευτής ή πρακτορείο εκκαθάρισης και ότι πουλούσαν μη εγγεγραμμένους τίτλους.

Το θεσμικό όργανο των ΗΠΑ κατονόμασε πολλά νομίσματα που είπε ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν τίτλοι, συμπεριλαμβανομένων των κερμάτων Solana, Cardano και Polygon.

Την Παρασκευή, η εφαρμογή συναλλαγών μετοχών και κρυπτογράφησης Robinhood διέγραψε τα τρία νομίσματα.

Στην υπόθεση εναντίον της Binance , κατηγόρησε επίσης το χρηματιστήριο και τον διευθύνοντα σύμβουλό του Changpeng Zhao για διόγκωση του όγκου συναλλαγών, εκτροπή κεφαλαίων πελατών και παραπλάνηση των πελατών σχετικά με τους ελέγχους του.

Εν τω μεταξύ, το bitcoin και το  Ethereum διαπραγματεύονταν γύρω απο τη γραμμή μη μεταβολής.

Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler είπε στο CNBC σε συνέντευξή του, μετά την κατάθεση των αγωγών, ότι «δεν χρειαζόμαστε περισσότερα ψηφιακά νομίσματα».

Διαβάστε περισσότερα