Η Coinbase σχεδιάζει να προσφέρει παράγωγα συνδεδεμένα με κρυπτογράφηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σχεδιάζει να αποκτήσει μια εταιρεία που έχει άδεια για να το κάνει.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ είπε αποκλειστικά στο CNBC ότι συνήψε συμφωνία για την αγορά μιας ανώνυμης εταιρείας χαρτοφυλακίου που κατέχει άδεια MiFID II.

Η MiFID II αναφέρεται στους ενημερωμένους κανόνες της ΕΕ που διέπουν τα χρηματοπιστωτικά μέσα.

Η ΕΕ ενημέρωσε τη νομοθεσία το 2017 για να αντιμετωπίσει την κριτική ότι επικεντρωνόταν υπερβολικά στις μετοχές και δεν λάμβανε υπόψη άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως το σταθερό εισόδημα, τα παράγωγα και τα νομίσματα.

Αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας φιλοδοξίας της Coinbase να εξυπηρετεί επαγγελματίες και θεσμικούς πελάτες.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, επιδιώκει να επεκτείνει τις προσφορές της σε ιδρύματα όπως τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και οι εταιρείες διαπραγμάτευσης υψηλής συχνότητας τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να επωφεληθεί από τα πολύ μεγαλύτερα μεγέθη συναλλαγών που πραγματοποιούνται από τέτοιου είδους εμπόρους .

Εάν και όταν η Coinbase ολοκληρώσει τη συμφωνία, η κίνηση θα σηματοδοτήσει την πρώτη έναρξη διαπραγμάτευσης παραγώγων από την εταιρεία στην ΕΕ.

Με άδεια MiFID II, η Coinbase θα μπορεί να αρχίσει να προσφέρει ρυθμιζόμενα παράγωγα, όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιώματα προαίρεσης, στην ΕΕ, καθώς και spot trading σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η συμφωνία υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και η Coinbase αναμένει ότι θα ολοκληρωθεί αργότερα το 2024.

«Αυτή η άδεια θα βοηθούσε στην επέκταση της πρόσβασης στα παράγωγα προϊόντα μας επιτρέποντας στην Coinbase να τα προσφέρει σε επιλέξιμους Ευρωπαίους πελάτες σε επιλεγμένες χώρες σε ολόκληρη την ΕΕ», ανέφερε η Coinbase σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η οποία κοινοποιήθηκε αποκλειστικά στο CNBC την Παρασκευή.

«Ως ηγέτης του κλάδου σε αξιόπιστα, συμβατά προϊόντα και υπηρεσίες, στοχεύουμε στα υψηλότερα πρότυπα για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και πριν από τη λειτουργία οποιασδήποτε άδειας ή την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε χρήστη, αυτή η οντότητα πρέπει να επιτύχει το Παγκόσμιο Πρότυπο Συμμόρφωσης Πέντε Σημείων».

Διαβάστε ακόμη: