Ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Coinbase εξασφάλισε την εγγραφή στη ρυθμιστική αρχή των γαλλικών αγορών, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Πέμπτη, ανοίγοντας το δρόμο για την εταιρεία να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε μια άλλη βασική ευρωπαϊκή αγορά.

Ο γαλλικός εποπτικός φορέας AMF έδωσε στην Coinbase έγκριση παρόχου υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (virtual asset service provider, VASP), κάτι που είναι ουσιαστικά ένα πράσινο φως για την εταιρεία να λειτουργεί υπηρεσίες ψηφιακών νομισμάτων στη Γαλλία.

Η εγγραφή VASP θα επιτρέψει στην Coinbase να προσφέρει τη φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την αγορά ή πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε νόμιμο χρήμα, τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έναντι άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και τη λειτουργία μιας πλατφόρμας εμπορίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Πέμπτη.

Οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές, όπως και άλλες στην Ευρώπη, προσπαθούσαν να καλύψουν τη διαφορά με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών όπως το crypto και το blockchain, εξισορροπώντας τις δυνατότητές τους στη βελτίωση των συστημάτων πληρωμών και των συναλλαγών, ενώ παράλληλα προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές προστατεύονται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για να εισαγάγει τον κανονισμό της για τις αγορές κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων (MiCA), ο οποίος θα δημιουργούσε ένα εναρμονισμένο πλαίσιο για τις εταιρείες κρυπτογράφησης ώστε να λειτουργούν με ρυθμιζόμενο τρόπο στο μπλοκ.

Σύμφωνα με το MiCA, αντί να χρειάζεται να διασφαλίσουν την εγγραφή σε κάθε αγορά της ΕΕ, οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα μπορούν τελικά να χρησιμοποιούν την άδεια VASP τους σε μια χώρα και το «διαβατήριο» σε άλλες χώρες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη: