Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έχουν ανακάμψει από τη μεγάλη πτώση νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με το Bitcoin να φτάνει σε νέο υψηλό για το 2023 την Παρασκευή.

Το Bitcoin αυξήθηκε 2% την Παρασκευή φτάνοντας τα 38.350,00 $, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με το Coin Metrics.

Είναι σε ρυθμό να κλείσει την εβδομάδα υψηλότερα κατά 5%.

Εν τω μεταξύ, το ether έχει επιστρέψει πάνω από το βασικό ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 $, τελευταία διαπραγμάτευση άνω του 2,5% υψηλότερα στα 2.122,98 $.  Το δεύτερο μεγαλύτερο διακριτικό ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς ξεπερνά τις επιδόσεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυτή την εβδομάδα, με ρυθμό να καταλήξει σε περισσότερο από 9%.

Η Solana -με την μεγαλύτερη υπεραπόδοση της χρονιάς καταγράφοντας άνοδο άνω 476% σε σύγκριση με το 130% του Bitcoin – υστερούσε από τα σημαντικότερα token αυτή την εβδομάδα. Είναι σχεδόν αμετάβλητο για την εβδομάδα.

Οι επενδυτές αξιολογούν το τέλος της βασιλείας του Changpeng “CZ” Zhao στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο, Binance, αφού συμφώνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να δηλώσει ένοχος σε ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες που ασκήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η είδηση ήρθε λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, κρίθηκε ένοχος σε μια ομοσπονδιακή δίκη για απάτη και συνωμοσία.

Ενώ η Binance χρησιμεύει ως το πιο σημαντικό απόθεμα ρευστότητας για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, πολλοί βλέπουν τον διακανονισμό του χρηματιστηρίου ως μια απαραίτητη εξέλιξη που θα επιτρέψει στη βιομηχανία κρυπτογράφησης – που εξακολουθεί να ανακάμπτει από την κατάρρευση του FTX το 2022 – να προχωρήσει.

Με την επίλυση της έρευνας της Binance, ορισμένοι λένε ότι μπορεί ακόμη και να ανοίξει τον δρόμο για την έγκριση του ETF του Bitcoin , το οποίο πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι θα είναι ο σημαντικότερος καταλύτης που στέλνει το bitcoin σε σημαντικά νέα υψηλά.

Διαβάστε ακόμη: