Το Bitcoin δεν έχει δει αυτά τα υψηλά επίπεδα από τον Μάιο του 2022, όταν η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων μόλις άρχιζε να πλήττεται από σκάνδαλα.

Το κρυπτονόμισμα επέστρεψε στα επίπεδα που βρέθηκε τελευταία φορά τον Μάιο του 2022, πριν οι καταστροφές των Terra-Luna, Three Arrows Capital, Genesis και FTX χαλάσουν το επενδυτικό κλίμα τόσο που το Bitcoin πλησίασε τα 15.000 δολάρια και η ίδια η επιβίωση της βιομηχανίας τέθηκε σε ερωτηματικό.

Ωστόσο, το κλίμα έχει βελτιωθεί αισθητά, τροφοδοτούμενο σε μεγάλο βαθμό από τις προοπτικές ότι τα ETFs Bitcoin – τα οποία οι υποστηρικτές λένε ότι θα διευκολύνουν δραματικά την αγορά Bitcoin , δυνητικά διευρύνοντας σημαντικά τη δεξαμενή των πιθανών επενδυτών – να είναι πιο πιθανές απο ποτέ.

Ήταν αρκετά συναρπαστικό για τους παρατηρητές κρυπτογράφησης όταν το Bitcoin (BTC) ξεπέρασε τα $31.000 τη Δευτέρα.

Λίγο μετά η τιμή του ανέβηκε κατακόρυφα.

Αργά μέσα στην ημέρα, το Bitcoin έσπασε τα $32.000, μετά τα $33.000, μετά τα $34.000 και τελικά τα $35.000 μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Η τιμή στα perpetual συμβόλαια στο χρηματιστήριο της Binance ξεπέρασαν σχεδόν τα $36.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το BlackRock ETF μόλις εμφανίστηκε στον ιστότοπο της Depository Trust & Clearing Corp. – ενός βασικού βοηθητικού προγράμματος της αγοράς στις ΗΠΑ που επεξεργάζεται όλες τις συναλλαγές τίτλων. Μια συνήθη σελίδα έδειχνε τον υποψήφιο τίτλο με έναν μοναδικό αριθμό ταυτότητας γνωστό ως CUSIP, κάτι που παίρνουν κάθε είδους μετοχές, ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Η εμφάνισή του σε αυτή τη σελίδα δεν σημαίνει ότι το ETF έχει εγκριθεί, αλλά το γεγονός ότι η BlackRock έχει προχωρήσει τόσο μακριά στην προετοιμασία της δείχνει σίγουρα αισιοδοξία.

Διαβάστε ακόμη: