Η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο για την έναρξη της εβδομάδας, ενισχύοντας τα κέρδη από την προηγούμενη εβδομάδα, βοηθούμενη από την αισιοδοξία για ένα ETF bitcoin και μια πτήση προς την ασφάλεια.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου 2,7% υψηλότερα στα $30.716,24, σύμφωνα με την Coin Metrics, και έρχεται από την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο.

Έφτασε τα $30.000 πολλές στιγμές το 2023, αλλά δυσκολεύτηκε να κάνει μια σταθερή άνοδο, με τη ρυθμιστική καταστολή των κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ να επιβαρύνει τη ρευστότητα και τους όγκους συναλλαγών.

Οι επενδυτές αναμένουν την έγκριση ενός ETF Bitcoin για να αλλάξει αυτό μεταξύ του τέλους του έτους και του πρώτου εξαμήνου του 2024. Αρκετές εταιρείες έχουν επίσης τροποποιήσει τα αρχεία τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσουν προηγούμενες ανησυχίες της SEC, τις οποίες οι επενδυτές λαμβάνουν ως ένα θετικό σημάδι ότι ο οργανισμός συνεργάζεται θετικά με τις εταιρείες.

Η υψηλή μεταβλητότητα την περασμένη εβδομάδα οδήγησε επίσης σε άνοδο της συναλλακτικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον Matteo Greco, ερευνητή αναλυτή της Fineqia.

Οι κινήσεις ξεκίνησαν με περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν μια ψευδή αναφορά σχετικά με την έγκριση του BlackRock Βitcoin ETF.

Η αστάθεια έληξε με την άνοδο του κρυπτονομίσματος στα 30.000 δολάρια λόγω αισιοδοξίας σχετικά με τις ενημερωμένες καταθέσεις του ETF και τα σχόλια από μεγάλα στελέχη όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink και ο διευθυντής hedge funds Paul Tudor Jones.

Οι πρόσφατες κινήσεις τιμών ανέβασαν την απόδοση του Bitcoin από το έτος έως την ημερομηνία στο 84%.

Οι μετοχές της εταιρείας υπηρεσιών κρυπτογράφησης Coinbase ήταν υψηλότερα κατά 2% πριν από την αγορά μαζί με τη Microstrategy, το οποίο θεωρείται σε μεγάλο βαθμό από τους επενδυτές ως πληρεξούσιος Bitcoin.

Οι εξορύκτες Bitcoin, οι οποίοι συχνά επωφελούνται από την άνοδο της υποκείμενης τιμής, ήταν επίσης υψηλότερα.

Οι Marathon Digital και Riot Platforms, οι δύο μεγαλύτερες μετοχές εξόρυξης, σημείωσαν άνοδο 3% σε κάθε premarket.

Διαβάστε ακόμη: