Ο κ. Σταϊκούρας διατύπωσε ξανά σήμερα (10/09) την εκτίμηση ότι το 2023, η χώρα θα επιτύχει και τον τελευταίο στόχο της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Όποιος περιηγηθεί στο περίπτερο του Υπουργείου, αντιλαμβάνεται εύκολα την επιτυχία της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της τελευταίας τριετίας. Θέσαμε στόχο για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιδεικνύουν ότι παρά τις πρωτοφανείς, ισχυρές, εξωγενείς κρίσεις, τον πετύχαμε.

Θέσαμε ως στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και τον πετύχαμε. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές βρίσκονται σε επίπεδα «ρεκόρ». Θέσαμε ως στόχο τη σημαντική μείωση των «κόκκινων» δανείων και τον πετύχαμε.

Προσθέτως, πολύ πρόσφατα πετύχαμε να βγούμε από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, όπως καταφέραμε να έχουμε δημοσιονομική σταθερότητα. Όλα αυτά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να υποστηρίξουμε με ρεαλισμό ότι το 2023, θα πετύχουμε και τον τελευταίο μας στόχο, την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

«Όσα παρουσιάζονται στο περίπτερο, αποτυπώνουν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει για τη φορολογική πολιτική, τις ασφαλιστικές εισφορές, το σύστημα αντικειμενικών αξιών, την ΑΑΔΕ, τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, την ψηφιοποίηση, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που –σε κάποιες περιπτώσεις– έμενε, ακόμα και για δεκαετίες, αναξιοποίητη», είχε δηλώσει νωρίτερα.

«Το Υπουργείο συντονίζει και την αξιοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, που μαζί με τους πόρους του ΕΣΠΑ, δίδει στη χώρα την ευκαιρία να πετύχει σημαντικό αναπτυξιακό άλμα και να καλύψει σημαντικό επενδυτικό κενό», υπενθύμισε.

«Έχουμε στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, μειώσαμε την ανεργία σημαντικά και ενισχύσαμε το εισόδημα του πολίτη, κινήσεις που αποτελούν πρωτοβουλίες – «αναχώματα» και γραμμές άμυνας στη σημερινή συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ακρίβεια και υψηλό πληθωρισμό», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη: