«Η έμπρακτη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας για όσο χρειασθεί, βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης», διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για τη στήριξη στην ενεργεία, τόσο αλλά μέτρα στήριξης στερούνται πόρων», σημείωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «έχω συζητήσει με τον Πρωθυπουργό για το θέμα, ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας».

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο κ. Υπουργός γνωστοποίησε ότι «έχουν φθάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον, θα τα ξεπεράσουν».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ, στις αρχές του 2023, μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις».

Ακόμη, είπε ότι «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, από την αρχή του νέου έτους».

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε έναν μήνα»

Κρήτη: «Πόζαρε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καλάσνικοφ ένας από τους δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Ρεύμα: Κοντά στα 2 δισ. οι επιδοτήσεις Σεπτέμβριου, αφορούν έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές