Διορίστηκαν σήμερα το πρωί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι εκπρόσωποι από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συμμετέχουν στην Α Μονάδα «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών», μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Σημειώνεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το radar, εδώ και αρκετές ημέρες η Ολομέλεια της Αρχής για το ξέπλυμα δεν μπορούσε να συνεδρίαση με ευθύνη του του Υπ. Δικαιοσύνης μιας και καθυστερούσε η πρόταση του για διορισμό νέων μελών προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πέλεκυς για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του radar ,έρχονται υποθέσεις φωτιά στην Ολομέλεια της Αρχής που αφορούν εφοπλιστές, επιχειρηματίες αλλά και γνωστά πολιτικά πρόσωπα που έχουν δει το φως της επικαιρότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποτελούν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι περισσότερες από αυτές αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα χρήματα και τα ακίνητα που εμφανίζουν ενώ άλλες αφορούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Υπόθεση Καϊλή!

Μία από τις υποθέσεις που αναμένεται να εισαχθούν στην ολομέλεια για περαιτέρω διεύρυνση είναι και αυτή της Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εύα Καϊλή μια και ήδη τα οικονομικά της ευρωβουλευτού αποτελούν αντικείμενο έρευνας από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ελέγχοντας καταθέσεις, εταιρείες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στο όνομα συγγενικών προσώπων της.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης με επείγον έγγραφο που έχει αποστείλει στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά, ζητεί να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς, που ενδεχομένως να έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Διαβάστε ακόμη: