Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

3 «κουφάρια», 2 Big deals!!!

-Οργιάζουν οι φήμες στην αγορά ότι «σκάνε» 2 πολύ μεγάλες εξαγορές!

-Η ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση που «πετάει», η οικογένεια των θεσμικών ξενοδόχων, το κέλυφος της Βορείου Ελλάδος που παραπέμπει σε …μπισκότα και …κεραμίδια και η εισηγμένη (Αλφα Αλφα ποιότητας) όπου θα ενταχθεί σοβαρή ενεργειακή δραστηριότητα!


Το ΙΟΝ «βάζει» την Τρ. Πειραιώς στον δείκτη MSCI! – Συν 50% η μετοχή το τελευταίο 3μηνο με την κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 2 δισ.
– Ποιοι είναι οι Ιταλοί που είδαν την ευκαιρία και πρότειναν αγορά του 27% στα 1,34 ευρώ όταν η μετοχή βρισκόταν μόλις στα 1,16!
-Το ΤΧΣ, η απόσυρση των Ιταλών που ακόμη δεν έχουν επανέλθει, η «πτήση» της μετοχής και η επόμενη μέρα!


Ταυτόχρονες εκλογές σε Ελλάδα – Τουρκία στις 14 Μαΐου επιθυμούν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση
-Γιατί κερδίζει «πόντους» το σενάριο για μικρή προεκλογική περίοδο και τι ρόλο παίζει η ανακοίνωση της νέας επενδυτικής βαθμίδας από την S&P
-Τα υπέρ: Οι όποιες αναταράξεις στην οικονομία δεν πρόκειται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις και περιορίζονται οι κίνδυνοι μιας «τυχαίας» έντασης με την Τουρκία!


Κλουκίνας – Λάππας: Οι ίντριγκες βασικών μετόχων και η συρροή… προξενητών που «μύρισαν αίμα» βλέποντας την φθίνουσα πορεία της εταιρείας!
-H απούσα Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα ακίνητα, οι… συμφέρουσες προτάσεις, οι προτάσεις και τα σχέδια-«φούσκες»


Μετρό Θεσσαλονίκης: 110 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις στον ανάδοχο μέχρι τώρα! Επί τη ευκαιρία: το ελληνικό δημόσιο δεν κέρδισε ποτέ Διαιτησία με ιδιώτη!
-Για να μην παρεξηγηθούμε, φυσικά και δεν ευθύνεται η ιδιωτική εταιρία για την ανικανότητα του Δημοσίου, των δημόσιων λειτουργών, αλλά και των πολιτικών ηγεσιών συνολικά.


Προς συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – μεγάλων κομμάτων για παραμονή των Ν. Δένδια και Ν. Παναγιωτόπουλου στα υπουργεία λόγο Τουρκίας κατά τη διάρκεια των εκλογών
-Τόσο κατά την υπηρεσιακή κυβέρνηση όσο και την μεταβατική μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών! – Επαφές με ΣΥΡΙΖΑ, επιδίωξη συναίνεσης από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ


Άμεσος κίνδυνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη διανομή μερίσματος των τραπεζών
Τα σχέδια για άγρια φορολογία των «υπερκερδών» και οι επιπτώσεις – Να πάρουν όλοι τώρα άμεσα θέση για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα! Οι συναντήσεις του Αντρέα Ενρία με τους τραπεζίτες!
Το ζήτημα της διανομής μερισμάτων από τις τράπεζες μετά από μία 10ετία! Η εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει άρδην το επενδυτικό κλίμα και μαζί με την Επενδυτική Βαθμίδα να προσελκύσει κεφάλαια στο Χ.Α.!


Ποιοι «βάζουν ιδέες» στον Στουρνάρα
-Το γαλλικό «παράδειγμα» για αυξημένα επιτόκια άνω του 6% στους μικροαποταμιευτές και η ελληνική εκδοχή του
-Οι θέσεις των τραπεζών: Τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας που απέχουν έναντι της γαλλικής και η μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα που βάζουν φρένο στα σενάρια


Πολύ ανεβασμένος ο Γιάννης Μπρατάκος στην εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!
-Φέρεται να έχει χειριστεί ιδανικά 2-3 κρίσιμες υποθέσεις, κάτι που δεν αναμενόταν, γεγονός που του έχει ανεβάσει τις μετοχές


Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης: Ποιος είναι ο κρυφός συνεταίρος του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό
-Πίσω από τον εφοπλιστή που επικράτησε απέναντι στα εβραϊκά ξενοδοχειακά συμφέροντα βρίσκεται επιχειρηματίας του real estate, των ξενοδοχείων και των club σε top εγχώριους και ξένους προορισμούς!


Έρχεται το… «Εξπρές του Μεσονυχτίου» για τα αγόρια με τα μοβ κολλητά παντελόνια (σφετεριστές της περιουσίας των Π. και Γ. Αγγελόπουλων) που έβγαζαν βόλτα τα σκυλάκια στις πλατείες των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων!
-Η Συνωμοσία κατέρρευσε, η Εγκληματική Οργάνωση εξαρθρώθηκε, οι δικαστικές αποφάσεις αποκαθιστούν την αλήθεια και η Θέμιδα χτυπάει την πόρτα όλων των μελών της βρομερής συμμορίας!


Οι τρεις «σκληροί» του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία!
-Ο μητροπολίτης Συμεών της Φθιώτιδας, ρωσόφιλος αδερφός του νομικού συμβούλου του Ιβάν Σαββίδη, ο Κωστής Δήμτσας, αυτοαποκαλούμενος καραμανλικός που συνεργάστηκε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αντικαταστάθηκε από τον εφοπλιστή Μαρτίνο στη διοίκηση του Αγίου Όρους, και η σύζυγος τοπικού παράγοντα της Θεσσαλονίκης!


Breakfast at Zonar’s: Τι γύρευαν μαζί Εξάρχου, Μακέδος, Βρεττού και Τζουζέπε Τζιάνο στο εμβληματικό καφέ – εστιατόριο;

-Η συνάντηση των τεσσάρων σε μια χρονική συγκυρία που οι εξελίξεις γύρω από την Attica bank τρέχουν, η ΑΜΚ έχει κολλήσει, η παρωδία της Ellington έχει αποκαλυφθεί και αναζητείται επειγόντως τελική λύση!


Αττική οδός: Οι 3+1 «νέοι παίκτες», που «μπαίνουν σφήνα» στα 2 φαβορί, οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και οι αλλαγές συσχετισμών δυνάμεων
-Ο Κοπελούζος, ο Μυτιληναίος, η Ιντρακάτ και η επιθετική επιστροφή της Macquarie


Ο Χόλτερμαν δεν θα μείνει μόνο στην Alpha, αλλά «βλέπει» πρώτα Εθνική και μετά Τρ. Πειραιώς!
– Πιστεύει στην εξυγίανση και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου