Συναγερμός σήμανε περίπου στις 13:00, χθες, το μεσημέρι στην ΕΛΑΣ σχετικά με αναφερόμενο επεισόδιο στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε όταν η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για εισβολή κάποιων εξωσχολικών ατόμων με μαχαίρια στον χώρο του Κολλεγίου.

Κολλέγιο Αθηνών: Τι συνέβη στο σχολείο

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο, ενώ για λόγους ασφαλείας οι μαθητές έμειναν κλεισμένοι μέσα στις αίθουσες.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο πραγματοποίησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες για να δουν τι έχει γίνει.

Ωστόσο, από τις έρευνες των αστυνομικών δε βρέθηκαν εξωσχολικά άτομα ή αιχμηρά αντικείμενα στον χώρο.
Απαντήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσει μεταξύ άλλων ο φύλακας του σχολικού συγκροτήματος που δίνει κατάθεση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, αναφέροντας ότι κάποια άτομα μπήκαν μέσα στο προαύλιο του Κολλεγίου. Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ίδιο είχε κάνει μια μητέρα μαθητή που είχε τηλεφωνήσει στο 100.

Οι νεαροί που μπήκαν στο σχολείο φέρεται να ρώτησαν έναν μαθητή πού βρίσκεται ένα άλλο παιδί και οι τάξεις του Λυκείου.

Τότε ο μαθητής τους έδειξε την αίθουσα, αλλά στη συνέχεια πήγε κατευθείαν στον υπεύθυνο ασφαλείας για να τον ενημερώσει. Ο συγκεκριμένος μαθητής φαίνεται να είπε πως οι νεαροί κρατούσαν μαχαίρι.

Κολλέγιο Αθηνών: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων που υποτίθεται ότι έφεραν αιχμηρά αντικείμενα, εντός του Κολλεγίου Αθηνών, στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής».

Κολλέγιο Αθηνών: Το χρονικό

Η καταγγελία ανέφερε πως οι δύο εξωσχολικοί που μπήκαν στο campus, έφεραν αιχμηρά αντικείμενα- πιθανόν μαχαίρια- και έψαχναν έναν μαθητή του Κολλεγίου, με τον οποίο φαίνεται να υπήρχαν προσωπικές διαφορές ή κάποια κόντρα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο μαθητής δεν είχε πάει χθες στο σχολείο.

Η εικόνα που έχει σχηματίσει η Αστυνομία είναι ότι πράγματι εισέβαλαν δύο άτομα στο campus, ωστόσο, έφυγαν σχεδόν ακαριαία, καθώς αντιλήφθηκαν ότι θα ειδοποιηθούν οι αρχές.

Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά δύο μαθητών μπροστά από γνωστή καφετέρια στην περιοχή Αβάνα στο Χαλάνδρι.

Ειδικότερα, οι μαθητές διαφώνησαν και ήρθαν στα χέρια, ενώ ένας από τους δύο φώναξε ένα ή δύο εξωσχολικά άτομα, για ενισχύσεις. Με την παρέμβαση των παρευρισκομένων, ο μαθητής κατάφερε να διαφύγει και επέστρεψε στο Κολλέγιο Αθηνών. Τα εξωσχολικά άτομα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος και τότε σήμανε συναγερμός.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των ατόμων ενώ ερευνούν και τον λόγο του διαπληκτισμού, που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση η εισβολή, εγείρει ζητήματα ασφαλείας για το Κολλέγιο Αθηνών, αλλά και η φύση της υπόθεσης σε τίποτα δεν συνάδει με την εικόνα του «σχολείου των Αρίστων», που φαίνεται να έχει πλέον ως μόνο κριτήριο φοίτησης το μεγάλο πορτοφόλι.

Διαβάστε ακόμη: