Στις 14 ή στις 15 Μαρτίου, σε κάθε περίπτωση περί τα μέσα του μήνα, αναμένεται ο πρωθυπουργός να προκηρύξει την διενέργεια των εθνικών εκλογών, οι οποίες το νωρίτερο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριών εβδομάδων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το νωρίτερο και πιθανότερο είναι οι εθνικές εκλογές να γίνουν στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει αποσπάσει πλέον τη συναίνεση της Εκκλησίας και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου ότι δεν υφίσταται μείζον ζήτημα με τις εκλογές την Κυριακή των Βαΐων και ότι δεν εγείρεται θέμα με τυχόν απόσπαση των πιστών από το κατανυκτικό κλίμα των ημερών λόγω της διενέργειας διερευνητικών επαφών για σχηματισμό κυβέρνησης κατά την Μεγάλη Εβδομάδα!

Στο μεταξύ απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες φέρουν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, που ουσιαστικά διαδέχθηκε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, να είναι πολύ ανεβασμένος στη συνείδηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που ο Γιάννης Μπρατάκος χειρίσθηκε 2-3 πολύ κρίσιμες υποθέσεις, κάτι που δεν αναμενόταν στο βαθμό αυτό!

Επιπροσθέτως ο Γιάννης Μπρατάκος φέρεται να έχει ένα χάρισμα: πριν τη λήψη αποφάσεων και οριστική διαχείριση τους, χτυπάει την πόρτα του πρωθυπουργού, ενημερώνει και παίρνει έγκριση!

Και το γεγονός αυτό τον έχει ήδη ανεβάσει πολύ ψηλά στο Μέγαρο Μαξίμου!

Διαβάστε ακόμη: