Έγινε τελικά εισβολή εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης, με τους νεαρούς να αποχωρούν πριν από την άφιξη των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και μαθητών στόχος των δυο εισβολέων με τα μαχαίρια ήταν ένας μαθητής, γνωστός με το ψευδώνυμο S.D, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές και μάλιστα είχαν έρθει σε αντιπαράθεση τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι δυο εισβολείς, είχαν προειδοποιήσει τον S.D ότι τον ψάχνουν και πως θα έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να τον εντοπίσουν, απειλώντας τον πως εάν δεν παρουσιαστεί μπροστά τους για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, τότε θα πήγαιναν στο σχολείο του για να τον βρουν. Όπως κι έκαναν σήμερα στις 13:00 αναστατώνοντας το Κολλέγιο Αθηνών, τους μαθητές και τους γονείς τους. Ένα ερώτημα είναι, πως κατάφεραν οι δυο αυτοί εξωσχολικοί με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαχαίρια, όπως ανέφεραν μαθητές, να βρουν τρόπο και να μπουν μέσα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, οι δυο οπλισμένοι νεαροί μπήκαν από την μπροστινή είσοδο αιφνιδιάζοντας τους φύλακες ενώ σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει η Διοίκηση του Κολλεγίου , μπήκαν στο εσωτερικό πηδώντας τον φράχτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο μαθητής που έψαχναν οι δυο εισβολείς, μόλις τους είδε μέσα στις εγκαταστάσεις, έτρεξε να βρει ασφαλές καταφύγιο. “ Περίμενε ότι θα συμβεί αυτό και είχε προετοιμαστεί” λέει στο μαθητής του Κολλεγίου. Οι δυο εισβολείς αποχώρησαν άπραγοι προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη τους καθότι η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα από τους υπεύθυνους του σχολείου.

Νωρίς το μεσημέρι 

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε ότι άγνωστοι εξωσχολικοί μπήκαν με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια, στο Κολλέγιο Αθηνών.

Για το συμβάν έγιναν τρεις κλήσεις προς την Αστυνομία.

Μία μητέρα τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε εισβολή εξωσχολικών στον χώρο, ενώ το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε από υπάλληλο ασφαλείας του Κολλεγίου ο οποίος ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ο αξιωματικός υπηρεσίας την Άμεση Δράση.

Ο υπάλληλος αυτός φέρεται να έχει προσαχθεί και να δίνει κατάθεση για το τι ακριβώς είδε και ποιοι τον ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Τις πρώτες μαρτυρίες έκαναν μαθητές οι οποίοι είπαν ότι εντόπισαν αγνώστους να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο κρατώντας οπλισμό.

Πληροφορίες του radar αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο ένας ο εισβολέας αλλά είναι δύο άτομα από «αντίπαλο» σχολείο που έχουν μαχαίρια, μπήκαν πηδώντας την μάντρα και έχουν κλειδωθεί μέσα σε μια τάξη.

Παράλληλα φήμες αναφέρουν ότι η υπόθεση αφορά διασχολική διένεξη μεταξύ του κολεγίου Αθηνών με το δημόσιο σχολείο της περιοχής, καθώς υπήρξε μεταξύ μαθητών ένας καυγάς στην Αβάνα και το σημερινό επεισόδιο είναι εν είδει αντιποίνων. ή λοτι η υπόθεση έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μικροεμπόρους ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Διευθυντή/President Καθηγητή Κώστα Συνολάκη:

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης

Διευθυντής/President».

Διαβάστε ακόμη: