Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής απάντησε στα επικριτικά σχόλια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την στάση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο. Ήταν αναμενόμενο. Γιατί εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση. 

Απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την Κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. 

Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα.»

ΝΔ κατά Ανδρουλάκη: Πώς συμβιβάζονται το «ναι» στην πρόταση μομφής και το «όχι» στις εκλογές;

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε με ανακοίνωση της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, μετά τα όσα είπε στη συνέντευξη του στο OPEN για την πρόταση δυσπιστίας.

Ειδικότερα, η ΝΔ σημειώνει ότι «Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές».

«Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ηλιόπουλος για ΚΙΝΑΛ: Δεν γίνεται και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε στο Twitter την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτηρίζει την υπερψήφιση από το ΚΙΝΑΛ «καλοδεχούμενη», αλλά προσθέτει ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει «να εξηγήσει στους πολίτες γιατί δεν θέλει εκλογές».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ. Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται».