Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε στο Twitter την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτηρίζει την υπερψήφιση από το ΚΙΝΑΛ «καλοδεχούμενη», αλλά προσθέτει ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει «να εξηγήσει στους πολίτες γιατί δεν θέλει εκλογές».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ. Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται».

ΝΔ κατά Ανδρουλάκη: Πώς συμβιβάζονται το «ναι» στην πρόταση μομφής και το «όχι» στις εκλογές;

Λίγο νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται με ανακοίνωση της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, μετά τα όσα είπε στη συνέντευξη του στο OPEN για την πρόταση δυσπιστίας.

Ειδικότερα, η ΝΔ σημειώνει ότι «Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές».

«Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ανδρουλάκης : «Ναι» στην πρόταση μομφής 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε απόψε στο κεντρικό δελτίο του  OPEN πως «Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση»,  λέγοντας ότι η κυβέρνηση διαψεύστηκε για ακόμα μια φορά παταγωδώς στο ότι δήθεν διαθέτει τεχνοκρατική επάρκεια να διαχεριστεί κρίσεις.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής. Η κυβέρνηση γνώριζε και ήταν απολύτως απροετοίμαστη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ωστόσο:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκοματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αξιοποιήσουμε τη διαδικασία για να καταθέσουμε προτάσεις».