Ετοιμάζεται να «βρέξει» χρήμα για τους τραπεζίτες καθώς μετά την Eurobank και η Alpha Bank «σπάει τα δεσμά» της κρατικής στήριξης και προχωράει σε αύξηση των μικτών σταθερών απολαβών της ανώτατης διοικητικής ομάδας.

Η νέα πραγματικότητα που σταδιακά δημιουργείται για τις τράπεζες «ανάβει το πράσινο φως» την σταδιακή άρση όλων των περιορισμών που είχαν τεθεί ως προς τις αμοιβές και τα bonuses των ανώτατων στελεχών, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στις τράπεζες να επαναπροσδιορίσουν τις πολιτικές αμοιβών τους.

Μαθαίνω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank έλαβε την απόφαση για αύξηση των αποδοχών του CEO και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η Eurobank, ανακοινώνοντας ανάλογες αυξήσεις προ ημερών, ενώ σχετικές αποφάσεις αναμένονται από Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Alpha Bank ενέκρινε, στις 31/8/2023, την αναπροσαρμογή του ετήσιου ακαθάριστου σταθερού μισθού του Διευθύνοντος Συμβούλου της Βασίλη Ψάλτη στο επίπεδο των 600.000 ευρώ καθώς και των γενικών διευθυντών, οι οποίοι συγκροτούν την Εκτελεστική Επιτροπή.

Οι ετήσιες μικτές σταθερές αποδοχές των εκτελεστικών στελεχών  αναπροσαρμόζονται, ώστε να αντιστοιχούν σε 60% έως 90% επί του ετησίου σταθερού μισθού του Διευθύνοντος Συμβούλου, ανάλογα με τον τομέα ευθύνης και το εύρος των αρμοδιοτήτων τους.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και συνοδεύεται από γνωμοδότηση περί δίκαιου και εύλογου από την εταιρεία RSM Greece.

Διαβάστε ακόμη: