Λυπάμαι πραγματικά που το λέω, αλλά έτσι όπως πάει η δουλειά στην Ελλάκτωρ, στο τέλος οι Μπακοκαυμενάκηδες θα τους φάνε των Ολλανδών όλα τα κέρδη από την ΓΕΚ Τέρνα!

Οι Αρκάδες «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι), παίζουν σκληρά το παιχνίδι της ασφυξίας και στο βαθμό που ανταπεξέλθουν και από τη Γενική Συνέλευση της 22ας Απριλίου, τότε ο κλοιός για τους Ολλανδούς σφίγγει ακόμη περισσότερο.

Οι Μπακοκαυμενάκηδες όπως έχουμε καταστήσει σαφές, είναι στην ουσία μπροστινοί της Farallon!

Με δικά της δάνεια, οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης αγόρασαν τις μετοχές που είχαν βάλει εγγύηση οι Καλλιτσάντσηδες, τις οποίες ούτως ή άλλως ελέγχει το private equity fund!

Έτσι έγινε και το …μπέρδεμα με τις μετοχές που …δεν ψήφισαν στη προηγούμενη γενική συνέλευση (όπως λέει ο σοφός λαός, πήγαν να κάνουν το …μαύρο άσπρο)!!!

Καθοδηγητής των Μπακοκαυμενάκηδων και της Farallon είναι ο περίφημος Εξάρχου ή …Λώρενς της Αραβίας, λάτρης του ψαρέματος σολωμού στην Ιρλανδία, ο οποίος τους ανακάλυψε όλους μαζί διά μέσω κάποιων νομικών και επιχειρηματικών συνεταίρων του στα Εμιράτα, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ρωτάνε διαρκώς γι αυτόν!!! Γιατί άραγε;

Ωστόσο για να ξέρετε, καθοδηγητής του… καθοδηγητή Λώρενς είναι ο Σάκης!

Μπορεί να παριστάνει τον αποστασιοποιημένο αλλά είναι εκεί, πίσω από όλα!

Το γρήγορο μυαλό, με τις πολλές στροφές είναι του Σάκη, ο οποίος άλλωστε για τα μάτια του Εξάρχου κατέληξε στα δικαστήρια με τον αδερφό του Δημήτρη και προκάλεσε τη διάσπαση της πάλαι ποτέ πανίσχυρης και αξιοσέβαστης οικογένειας!

Υπό αυτό το πρίσμα οι Ολλανδοί αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τις τεράστιες εκροές χρημάτων που απαιτούνται για να καλύψουν ομολογιακό – δάνειο γέφυρα 50 εκατ. ευρώ, αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ συν τα λεφτά που πιέζονται να δώσουν στους Μπακοκαυμενάκηδες για να ξεμπερδέψουν!

Και οι «εφοπλιστές» του τράνζιτ πετρελαίου στα Εμιράτα και του σπασίματος του εμπάργκο στη Βενεζουέλα, είναι μαθημένοι στα επικίνδυνα μονοπάτια και στις δύσβατες διαδρομές!

Επομένως ζητάνε πολλά για να φύγουν.

Θέλουν να αναγκάσουν τους Ολλανδούς να τους πληρώσουν βαπορίσια…

Υπό αυτή την οπτική γωνία το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος έχει το πιο καλό χαρτί, ποιος έχει τα λεφτά και όχι στις μπλόφες των εφοπλιστών της στεριάς και των καθοδηγητών του γλυκού νερού!

Και μπορεί με τις αγωγές οι Ολλανδοί να τους έκαναν τη … μούρη κρέας! Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Με το χρήμα ωστόσο θα την κλείσουν οριστικά τη δουλειά.

Μόνο που ελλοχεύει ο κίνδυνος όλα τα κέρδη από την υπόθεση ΓΕΚ Τέρνα να εξαφανιστούν και οι … πειρατές να πάνε για dolce vita ενώ την ίδια ώρα οι Ολλανδοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα ενός ομίλου τον οποίο διέλυσαν και ξεζούμισαν οι διαχρονικοί διαχειριστές του…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.