Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια που οι Καλλιτσάντσηδες άσκησαν διοίκηση στον Ελλάκτωρα συμμάζεψαν τα ασυμμάζευτα! Και είναι αδικία να μην τους το πιστώσει κανείς!

Και ο όμιλος μεταμορφώθηκε από «μαύρο πρόβατο» σε πολύφερνη νύφη! Παρά τα οικονομικά προβλήματα του Ακτωρα.

Και το γεγονός τούτο έρχεται να καταδειχθεί περίτρανα από τις τρέχουσες εξελίξεις. Θα είχαν ενδιαφερθεί οι Ολλανδοί και σε αυτές τις τιμές ανά μετοχή αν ο όμιλος δεν είχε νοικοκυρευτεί; Η απάντηση είναι όχι!

Οπότε θα πρέπει να θεωρείται εντελώς υποκριτικό να βγαίνουν και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας λόγο για «κατάντια» της εταιρίας πρόσωπα που κατά το παρελθόν, στην εποχή της παρακμής δηλαδή, είχαν ρόλο ενεργό!

Ωστόσο, αν θα πρέπει να χρεώσει κανείς κάποιο λάθος στον Σάκη είναι ότι δεν διείδε την απόσταση που άνοιγε μεταξύ εκείνου και του Δημήτρη και δεν συνειδητοποίησε ότι η περιθωριοποίηση του αδερφού του, ο οποίος αισθανόταν ότι το ΔΣ του ομίλου και ο διευθύνων του Ακτωρα τον αγνοούν, θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου.

Γιατί κακά τα ψέματα, οι διαρροές για μηνυτήριες αναφορές και επίκληση εισαγγελέων, καθώς και οι ανοιχτές επιστολές, αναμφίβολα επέδρασαν στο εκλογικό σώμα των μετόχων και κατά τη γνώμη πολλών έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Ολλανδών!

Και οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν ότι πηγή του κακού ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Ακτωρα Εξάρχου τον οποίο ο Δ. Καλλιτσάντσης δεν θεωρούσε αξιόπιστο και ικανό να ηγηθεί του κατασκευαστικού άξονα του ομίλου.

Και προς επίρρωση των ανωτέρω, φημολογείται ότι ο Εξάρχου λάτρης της καλής ζωής και της πολυτέλειας, εν μέσω της σύγκρουσης για τον Ελλάκτωρα, αντί να στοιχηθεί με τον Σάκη και να πολεμήσει μέχρι τέλους, επέλεξε να πάει για ψάρεμα σολωμού στην Ιρλανδία και στη συνέχεια για κυνήγι αγριογούρουνου στην Αλεξανδρούπολη οδηγώντας ένα θηριώδες Hummer!

Και στο τέλος, μια μέρα πριν τη γενική συνέλευση, έκανε πάρτι στο γραφείο. Πάρτι νίκης όπως νόμιζε, πάρτι αποχωρισμού όπως απεδείχθη!