Σε ρευστοποίηση των κερδών τους προχωρούν οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές,  μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδα, με τους δείκτες να υποχωρούν από τα υψηλά δέκα μηνών.

Παράλληλα, η καθυστέρηση στα σχέδια εμβολιασμών και η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα, προκαλούν ανησυχία στα διεθνή χρηματιστήρια.

Στα ταμπλό, πιέσεις δέχεται οι μετοχές της ενέργειας και της εξόρυξης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν εν μέσω ανησυχίας για τη ζήτηση στα καύσιμα.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημειώνει πτώση 0,8% στις 13.939 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,4% στις 6.843 μονάδες, ενώ στις 5.679 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με απώλειες 0,5%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,5% στις 22.669 μονάδες και ο  IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,5% στις 8.381 μονάδες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η Γερμανία ανακοίνωσε αύξηση στα κρούσματα, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται υπό αυστηρούς περιορισμούς, ενώ η Κίνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε κρούσματα, σε διάστημα άνω των πέντε μηνών.