Σε στενός εύρος διακύμανσης διαπραγματεύθηκαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν σε επιφυλακή ενόψει των κερδών ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου αυτή την εβδομάδα.

Οι  δείκτες της Wall Street ανέκαμψαν μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών. Ωστόσο, η ανάκαμψη αυτή φάνηκε να εξασθενεί, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών να υποχωρούν ελαφρώς στις ασιατικές συναλλαγές.

Χάνει δυναμική η Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας, με τους δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite να υποχωρούν κατά 0,6% και 0,5% αντίστοιχα.

Η πρόσφατη ανάκαμψη των κινεζικών αγορών φάνηκε πλέον να εξαντλείται, με τις αγορές να αναζητούν επιπλέον διαβεβαιώσεις για την παροχή κινήτρων από το Πεκίνο.

Οι κινεζικές αγορές ανέκαμψαν από τα χαμηλά πενταετίας που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, εν μέσω ορισμένων ενδείξεων βελτίωσης της κινεζικής οικονομίας και καθώς το Πεκίνο συνέχισε τον ρυθμό των ενέσεων ρευστότητας. Ωστόσο, η δυναμική των κινεζικών μετοχών επιβραδύνθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς ορισμένες οικονομικές μετρήσεις για τον Μάρτιο έδειξαν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται και πάλι. Το Πεκίνο προσέφερε επίσης ελάχιστες ενδείξεις για περισσότερα μέτρα τόνωσης.

Τεχνολογικά κέρδη

Η ενίσχυση των τεχνολογικών μετοχών βοήθησε να ενισχυθεί ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,1%. Ο γίγαντας των βιντεοπαιχνιδιών Tencent Holdings έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση στον δείκτη με άλμα 3%, αφού η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα πολυαναμενόμενο βιντεοπαιχνίδι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 παρέμεινε αμετάβλητος, όπως και ο ευρύτερος δείκτης TOPIX.

Διαβάστε ακόμη: