Ανέκαμψαν τη Δευτέρα οι περισσότερες αγορές της Ασίας, από τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι η σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ δεν θα επιδεινωθεί, αν και οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή.

Η πτώση των μετοχών τεχνολογίας φάνηκε επίσης να έχει φτάσει στο τέλος της, αφού ο κλάδος, και συγκεκριμένα οι κατασκευαστές τσιπ, κατέγραψαν μεγάλες απώλειες την περασμένη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αυξήθηκαν στις ασιατικές συναλλαγές, με τη Wall Street να είναι έτοιμη να ανακάμψει από τις ισχυρέςαπώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Κίνα

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 0,4% και 0,3% αντίστοιχα. Οι δύο δείκτες ήταν μεταξύ των λίγων ασιατικών χρηματιστηρίων που έκλεισαν θετικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς η προοπτική πιο υποστηρικτικών μέτρων από το Πεκίνο ενίσχυσε το κλίμα προς τις τοπικές αγορές.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας άφησε τη Δευτέρα αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού αναφοράς της σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς στοχεύει να διατηρήσει τις νομισματικές συνθήκες όσο το δυνατόν πιο χαλαρές για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη.

Περαιτέρω μειώσεις του βασικού επιτοκίου δανεισμού ενδέχεται να υπάρξουν αργότερα φέτος, δεδομένου ότι το Πεκίνο εξακολουθεί να χρειάζεται να αυξήσει τον ρυθμό των μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 2,3% τη Δευτέρα.  Οι ευρύτερες ασιατικές αγορές ανέκαμψαν από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς η έλλειψη άμεσης κλιμάκωσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος.

Οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο 0,8% και 1,2%, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: