Μια δασκάλα δημοτικού σχολείου παραδέχτηκε τη δολοφονία του συντρόφου της, τον οποίο είχε θάψει στον κήπο του σπιτιού της στην Βρετανία.

Τα μερικώς μουμιοποιημένα λείψανα του άτυχου άνδρα ανακαλύφθηκαν τεσσερισήμισι μήνες μετά την τελευταία φορά που τον είδαν προτού χαθούν τα ίχνη του.

Η Fiona Beal, 50 ετών, κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου «εν ψυχρώ» τον 42χρονο φίλο της Nicholas Billingham πριν θάψει το πτώμα του στον κήπο τους, αναφέρει το SkyNews.

Κατά την έναρξη της δίκης της την περασμένη εβδομάδα, οι ένορκοι στο Old Bailey στο κεντρικό Λονδίνο άκουσαν ότι η Beal είχε δηλώσει ένοχη για το ελαφρύτερο αδίκημα της ανθρωποκτονίας λόγω απώλειας ελέγχου – αλλά αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τον Billingham μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 10 Νοεμβρίου 2021.

Ωστόσο, σήμερα – ομολόγησε την ενοχή της στην κατηγορία της δολοφονίας.

Πώς ανακάλυψε το πτώμα η αστυνομία -Το μοιραίο ημερολόγιο της δασκάλας

Ο Beal, από το Νορθάμπτον, συνελήφθη τον Μάρτιο του 2022 αφού η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα του 42χρονου συντρόφου της.

Τον ίδιο μήνα είχε νοικιάσει ένα οίκημα για τον εαυτό της στην Ισπανία και έστειλε μηνύματα σε συγγενείς που τους προκάλεσαν ανησυχία για την ευημερία της και επικοινώνησαν με την αστυνομία για να δουν αν συμβαίνει κάτι. Στο οίκημα οι αστυνομικοί βρήκαν σημειώσεις ημερολογίου στις οποίες αποκάλυπτε τις πράξεις της.

Οι ένορκοι άκουσαν μια καταχώρηση που έλεγε: «Ακόμα οι πράξεις μου με στοιχειώνουν. Μερικές φορές πρέπει να πιάσω τον εαυτό μου και να θυμηθώ τι έκανα και μετά να θυμηθώ την ιστορία κάλυψης μου».

Μια άλλη καταχώριση περιγράφει λεπτομερώς τον σχεδιασμό της για την επίθεση, με την Beal να γράφει: «Ήταν πιο δύσκολο απ’ ό,τι νόμιζα ότι θα ήταν. Το να κρύψω ένα πτώμα ήταν άσχημο. Η μετακίνηση ενός πτώματος είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται στην τηλεόραση».

Τα ημερολόγια προκάλεσαν αστυνομική έρευνα, η οποία σύντομα διαπίστωσε ότι ο Βillingham δεν είχε εμφανιστεί ούτε είχε μιλήσει στο τηλέφωνο από το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου 2021, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο.

«Διχασμένη προσωπικότητα»

Ξεκινώντας τη δίκη της, ο εισαγγελέας είπε στους ενόρκους: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκότωσε τον Nick Billingham, έκρυψε το πτώμα του εκεί όπου βρέθηκε και έδρασε μόνη της καθ’ όλη τη διάρκεια. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι σκόπευε να τον σκοτώσει».

Είχε επίσης στείλει μηνύματα από το τηλέφωνο του συντρόφου της προσποιούμενη τον ίδιο, άκουσε το δικαστήριο, σε μια κίνηση που ο εισαγγελέας είπε ότι ήταν «τόσο άκαρδη όσο και ιδιοτελής».

Ο εισαγγελέας είπε για τις καταχωρήσεις στο ημερολόγιο: «Σίγουρα περιέχουν κάποιες αδιαμφισβήτητα σαφείς δηλώσεις για το τι είχε κάνει. Αυτά τα κομμάτια δεν ήταν απλώς η αλήθεια της, αλλά η αλήθεια».

«Η σύντομη απάντηση είναι ότι είχε σχεδιάσει να τον σκοτώσει εν ψυχρώ και το είχε κάνει. Είχε αγοράσει ένα μαχαίρι τις προηγούμενες ημέρες. Είχε ένα καλέμι και συρματόσχοινα».

«Υποσχόμενη σεξ μετά από ένα μπάνιο, τον μαχαίρωσε στο λαιμό, ενώ φορούσε μάσκα ύπνου και ήταν πιθανότατα καλωδιωμένος στο κρεβάτι τους».

Ο εισαγγελέας συνέχισε: «Με λίγα λόγια, σε όλα αυτά τα έγγραφα η Fiona Beal εισάγει θέματα ότι την έλεγχε και τη χειραγωγούσε στη σχέση τους, ότι είχε κάνει δυσάρεστα πράγματα… και αυτό εξηγεί γιατί τον σκότωσε όπως τον σκότωσε».

«Παρουσιάζει τη διορατικότητα της δικής της διχασμένης προσωπικότητας και ένα alter ego -δηλαδή τον “δεύτερο εαυτό” της- που ονομάζει Τουλίπα 22, η οποία είναι ικανή για εντελώς διαφορετική και πιο σκοτεινή συμπεριφορά από τη δημόσια περσόνα της αφοσιωμένης δασκάλας».

Η εισαγγελία δήλωσε μάλιστα ότι ο ισχυρισμός ότι ο Billingham είχε φύγει με άλλη γυναίκα ήταν «εντελώς ψευδής». Αλλά οι ένορκοι άκουσαν ότι το θύμα φαίνεται να είχε απατήσει την Beal στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: