Άνοδο σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Τετάρτη, χάρη στην ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

sασ, με φόντο τις απώλειες του Απριλίου, μετά τα απογοητευτικά κέρδη των μεγάλων κατασκευαστών τσιπ και τους αυξημένους φόβους για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια, σημειώνει το Investing.com.

Άλλωστε και οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν δύο ημέρες ανόδου, λόγω της ανάκαμψης της τεχνολογίας. Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Η τεχνολογία ανακάμπτει

Τα χρηματιστήρια με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία την Τετάρτη, με τον δείκτη Nikkei 225 της Ιαπωνίας να σημειώνει άνοδο 2%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,9%.

Τα κέρδη στις μεγάλες μετοχές του διαδικτύου έφεραν επίσης άνοδο 1,1% στον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, βοηθώντας τον να αποφύγει την ευρύτερη αδυναμία στις κινεζικές αγορές.

Οι κινεζικές μετοχές ηλεκτρικών οχημάτων ήταν οριακά θετικές, ακολουθώντας την ανάκαμψη της Tesla, ακόμη και όταν η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε απογοητευτικά κέρδη και επισήμανε σχέδια για την ανάπτυξη φθηνότερων μοντέλων EV- μια τάση που προαναγγέλλει μεγαλύτερο ανταγωνισμό στον τομέα.

Οι περιφερειακές τεχνολογικές μετοχές ακολούθησαν την ανάκαμψη των ομοειδών τους στις ΗΠΑ εν όψει των κερδών ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook Meta Platforms θα ανακοινώσει τα κέρδη πρώτου τριμήνου την Τετάρτη, ενώ οι κολοσσοί Microsoft Corporation και Alphabet  θα ανακοινώσουν την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: