Ράλι 2,5% σημείωσε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στην Ιαπωνία το γεν υποχώρησε σε χαμηλά 34 ετών.

Το γεν υποχώρησε αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) διατήρησε τη διευκολυντική στάση της νομισματικής πολιτικής της κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της.

Η κεντρική τράπεζα εξέδωσε επίσης νέες εκτιμήσεις που προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κοντά στον στόχο του 2% τα επόμενα τρία χρόνια, σηματοδοτώντας την ετοιμότητά της να αυξήσει το κόστος δανεισμού φέτος.

Πιέσεις στο γεν

Παρόλα αυτά, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε στα 156 ανά δολάριο σε μια σπασμωδική αντίδραση στην απόφαση και διαμορφώθηκε τελευταία στα 156,15 ανά δολάριο.

«Οι αγορές συναλλάγματος πιθανότατα αναζητούσαν κάποια μορφή πιο σαφούς επικοινωνίας σχετικά με τις κινήσεις πολιτικής. Αλλά φαίνεται ότι οι αγορές μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξες”, δήλωσε ο Christopher Wong, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων στην OCBC, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Shunichi Suzuki δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα ανησυχεί για τις αρνητικές επιπτώσεις του αδύναμου γεν.

Βασιζόμενος στο ασθενέστερο γεν, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 1%. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο σχεδόν 1%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,5%, ενώ τα κινεζικά blue chips ενισχύθηκαν 1,3%.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν άλμα αφού οι τεχνολογικοί κολοσσοί Alphabet και Microsoft ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Διαβάστε ακόμη: