Σε υψηλά 10 μηνών παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της δέσμευσης της Fed για διατήρηση της νομισματικής στήριξης. 

Οι προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας στις ΗΠΑ και η πιθανή κυκλοφορία εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, πριν τα Χριστούγεννα, στηρίζουν το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, με τα χρηματιστήρια της Ασίας να ενισχύονται σε νέα ιστορικά υψηλά.

Όσον αφορά την Ευρώπη, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1% στις 13.688 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%. Και οι δύο δείκτες κινούνται ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,4% στις 6.577 μονάδες, με την προσοχή να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας. Η Bank of England εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, εν αναμονή εξελίξεων σχετικά με την εμπορική συμφωνία του Brexit.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 5.571 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,5% στις 22.095 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 8.144 μονάδες.

Όσον αφορά τα εμβόλια, η Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, μόλις εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).