Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν προσεκτικά ανοδικά την Παρασκευή, καθώς οι έμποροι περιμένουν μηνύματα από στελέχη της Federal Reserve για την πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7384.51 μονάδες θετικός κατά 0,69%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,63%, στις 15720.08 μονάδες.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 θετικός κατά 0,91% στις 7279.86 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28388.39 μονάδες θετικός κατά 1,12%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9402.6 μονάδες θετικός κατά 0,84%.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4% νωρίς το απόγευμα μετά από ένα “χλιαρό” άνοιγμα, με τις μετοχές λιανικής να ενισχύονται κατά 1,1% για να οδηγηθούν σε κέρδη καθώς οι περισσότεροι κλάδοι πέρασαν σε θετικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης με πτώση 0,4% καθώς η παγκόσμια δυναμική εξαιτίας των οικονομικών αποτελεσμάτων της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής chip Nvidia εξασθένησε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε γενικές γραμμές την Παρασκευή, με τον Ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει σημαντικές απώλειες καθώς οι αγορές ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν μια σειρά από ομιλητές της Fed στο συμπόσιο Jackson Hole της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας του προέδρου της Fed Jerome Powell.

Βουτιά για την μετοχή του ομίλου Watches of Switzerland

Οι μετοχές του Ομίλου Watches of Switzerland υποχώρησαν κατά περισσότερο από 25% το πρωί της Παρασκευής, οδεύοντας προς τη χειρότερη ιστορικά μέρα διαπραγμάτευσης της εταιρείας, αφού η Rolex ανακοίνωσε μια συμφωνία για την αγορά του λιανοπωλητή ρολογιών Bucherer.

Μέχρι τις απογευματινές συναλλαγές στην Ευρώπη, η τιμή της μετοχής του εισηγμένου στο Λονδίνο ομίλου είχε ανακάμψει ελαφρώς, αλλά εξακολουθούσε να υποχωρεί περισσότερο από 20% για την ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Watches of Switzerland επέμεινε ότι η εξαγορά αφορούσε αποκλειστικά τον σχεδιασμό διαδοχής της Rolex – η οποία παραβιάζει τον τρόπο λειτουργίας της να ενεργεί αποκλειστικά ως κατασκευαστής – και δεν αντιπροσώπευε μια «στρατηγική κίνηση» στη λιανική αγορά.

Eλάχιστη μεταβολή στα futures των κεντρικών δεικτών στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν ελάχιστη μεταβολή στις αρχές της προκαταρκτικής διαπραγμάτευσης την Παρασκευή, αφού η  Wall Street έκλεισε μια θλιβερή τακτική συνεδρίαση. Η Πέμπτη σηματοδότησε τη χειρότερη μέρα για τον Dow Jones από τον Μάρτιο, ενώ ο S&P 500 και Nasdaq είχαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 2 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: