Η μάρκα πολυτελών ρολογιών Rolex επεκτείνει το αποτύπωμά της στο λιανικό εμπόριο εξαγοράζοντας την Bucherer, έναν από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές ρολογιών στην Ευρώπη και ιδιοκτήτη της αλυσίδας Tourneau στις ΗΠΑ.

Η Bucherer, την οποία η Rolex χρησιμοποιεί για περισσότερα από 90 χρόνια ως συνεργάτης στην λιανική πώληση πολυτελών ειδών, διαθέτει 100 σημεία πώλησης παγκοσμίως, με 53 από αυτά να είναι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι Rolex.

Η Rolex λέει ότι 48 από αυτές τις τοποθεσίες πωλούν επίσης ρολόγια Tudor, τα οποία κατέχει επίσης η φίρμα. Τόσο η Rolex όσο και η Bucherer δεν αποκάλυψαν τις οικονομικές λεπτομέρειες του deal. Υπολογίζεται ότι το 2021 η Rolex έφτιαξε 1,05 εκατομμύρια ρολόγια και απέφερε έσοδα 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Bucherer και η Tourneau θα διατηρήσουν τα αντίστοιχα ονόματά τους και θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις, δήλωσε η Rolex, υπογραμμίζοντας ότι η συγχώνευση θα τεθεί σε ισχύ μόλις οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν τη συναλλαγή.

Αν και η μετάβαση στη λιανική είναι μια έκπληξη για τη Rolex, ίσως δεν θα έπρεπε να είναι, είπαν οι ειδικοί. “Από επιχειρηματική σκοπιά, ήταν λογικό να υπάρχουν καταστήματα μέσω των οποίων μπορούν να προσπαθήσουν να λάβουν το 100% της λιανικής τιμής του ρολογιού, καθώς και να αναπτύξουν άμεσες σχέσεις με τους τελικούς πελάτες αντί να επιτρέψουν σε άλλους λιανοπωλητές να έχουν αυτή τη σχέση” δήλωσε ο ειδικός της βιομηχανίας Eric Wind της Wind Vintage στο Yahoo Finance.

Διαβάστε ακόμη: