Ο τεχνολογικός γίγαντας Nvidia ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό στις πωλήσεις που έχουν σημειώσει ρεκόρ, καθώς η ζήτηση για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης (AI) αυκάνεται σε νέα υψηλά.

Η εταιρεία λέει ότι τα έσοδα εκτινάχθηκαν πάνω από 13,5 δισ. δολάρια (10,6 δισ. £) για τους τρεις μήνες έως το τέλος Ιουνίου.

Η Nvidia αναμένει επίσης ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν περαιτέρω το τρέχον τρίμηνο και σχεδιάζει να αγοράσει πίσω 25 δισ. δολάρια της μετοχής της.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 6,5% στις εκτεταμένες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας στα τεράστια κέρδη τους φέτος.

Η Nvidia είπε επίσης ότι αναμένει έσοδα περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τις προσδοκίες της Wall Street και θα ισοδυναμούσε με άνοδο περίπου 170%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι ισχυρές πωλήσεις και οι προβλέψεις της Nvidia υπογραμμίζουν πόσο σημαντικές έχουν γίνει οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της εταιρείας στην αναπτυξιακή έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα τσιπ A100 και H100 AI της Nvidia χρειάζονται για τη δημιουργία και εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT του OpenAI και άλλες υπηρεσίες που λαμβάνουν απλά ερωτήματα κειμένου και απαντούν με απαντήσεις συνομιλίας ή εικόνες.

Τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο διπλασιάστηκαν από 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και αυξήθηκαν κατά 88% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Δείτε πώς τα πήγε η εταιρεία το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουλίου, σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Κέρδη: 2,70 $ προσαρμοσμένα ανά μετοχή, έναντι 2,09 $ ανά μετοχή  σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv.

Έσοδα: 13,51 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 11,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: