Οι αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονται ανοδικά σήμερα Τετάρτη καθώς η Wall Street περίμενε τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία από την Nvidia, η κατασκευάστρια τσιπ έχει ενισχυθεί από την τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones διαπραγματεύτηκε 63 μονάδες υψηλότερα, ή 0,2%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,3%, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς  Nasdaq Composite ανέβηκε 0,4%.

Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο μετά το κλείσιμο της σημερινής διαπραγμάτευσης. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv αναμένουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει έντονες αυξήσεις στα κέρδη και τα έσοδα από έτος σε έτος για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Nvidia είναι η μετοχή S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις του 2023, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200%, καθώς οι επενδυτές επευφημούν τις προοπτικές της εταιρείας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι επενδυτές θα κοιτάξουν στην έκθεση για ενδείξεις σχετικά με το εάν η αγορά μπορεί να επαναλάβει την άνοδο του τρέχοντος έτους ή εάν η ύφεση του Αυγούστου θα κυριαρχήσει.

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 υποχωρεί περισσότερο από 4% αυτόν τον μήνα. Οι μετοχές σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Τετάρτη.

Η Wall Street έρχεται από μια μικτή συνεδρίαση, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να υποχωρούν, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε μικρή άνοδο. Η αδυναμία στις μετοχές λιανικής και τραπεζών επιβάρυνε την αγορά την Τρίτη.

Οι μεγάλοι λιανοπωλητές αθλητικών ειδών είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν την Τετάρτη.

Η Nike υποχώρησε για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, η μεγαλύτερη διολίσθησή της στην ιστορία, χάνοντας 3%. Οι μετοχές της Foot Locker σημείωσαν βουτιά 34% αφού ανέφεραν συρρίκνωση των πωλήσεων και μείωσαν τις προβλέψεις της για δεύτερη φορά φέτος, ενώ ο λιανοπωλητής αθλητικών ειδών Dick’s Sporting Goods σημείωσε πτώση 24% στη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της ποτέ, αφού την Τρίτη ήταν κατώτερη των προσδοκιών της Wall Street.

Διαβάστε ακόμη: