Και όμως συμβαίνουν: συμφωνία υπέγραψαν η νορβηγική Moreld Ocean Wind και η σχεδόν άγνωστη Ελληνική Lykomitros Steel για συνεργασία σε έργα υπεράκτιων (offshore) αιολικών πάρκων.

Μία μικρή τεχνική λεπτομέρεια να τους θυμίσουμε: η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα επικυρώσει την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης, ΔΕΝ έχει ακόμα υπογραφεί! Άρα υπογράφουν συμφωνίες στο κενό.

Δεν γνωρίζει κανείς εάν θα βγεί η ΚΥΑ πριν τις ευρωεκλογές, αφού υπάρχουν έντονες τοπικές αντιδράσεις στην Κρήτη και η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει.

Άντε μετά από όλα αυτά να προλάβουν να λειτουργήσουν τα πρώτα offshore αιολικά έως το 2030 όπως έχουμε δεσμευτεί στην Κομισιόν.

Αλλά ακόμη και χωρίς πλαίσιο, συμφωνίες ανακοινώνονται και υπογράφονται και μάλιστα με τους σοβαρούς και προγραμματιζόμενους Νορβηγούς.

Λεπτομέρεια: στην υπογραφή ήταν παρών και περιχαρής και ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης που καθυστερεί (χωρίς δική του ευθύνη πάντως, άλλοι το προκαλούν, να τα λέμε και αυτά) να υπογράψει την επίμαχη ΚΥΑ…

Διαβάστε ακόμη: