Πτωτικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς η προσοχή παραμένει στα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,35% στις 1:45 μ.μ. ώρα Λονδίνου, μετά από πτώση άνω του 1% νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν βουτιά 2,08% καθώς τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, ενώ οι μετοχές ταξιδιωτικών εταιριών σημείωσαν πτώση 0,75%. Η τεχνολογία διόρθωσε τις αρχικές απώλειες για να διαπραγματευτεί 0,6% υψηλότερα.

Ο δείκτης περιόρισε τις απώλειες αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις, ενώ το ευρώ παρέμεινε υπό πίεση έναντι της στερλίνας και του δολαρίου ΗΠΑ.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7389 μονάδες οριακά αρνητικός κατά 0,34%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται αρνητικά κατά 0,73% στις 14783.88 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,14% στις 6903.64 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27488.76 μονάδες μειωμένος κατά 0,22%. Ο ισπανικός δείκτης IBEX διαπραγματεύεται πτωτικά στις 8961.3 κατά 0,26%.

Βουτιά 11% για την βρετανική Standard Chartered

Οι μετοχές της Standard Chartered σημείωσαν πτώση 11% αφού η βρετανική τράπεζα σημείωσε τεράστια μείωση κερδών, καθώς αποκάλυψε μια ζημιά της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την έκθεσή της στον κινεζικό τραπεζικό τομέα και στον τομέα των ακινήτων.

Οικονομικά αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί από μια σειρά εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Standard Chartered, BNP Paribas, TotalEnergies, Volvo Cars, Novozymes, Volkswagen, Carrefour, Saab και Wacker Chemie.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τη δραστηριότητα σε μια πολυάσχολη εβδομάδα για οικονομικά αποτελέσματα εταιριών τεχνολογίας, με τον ιδιοκτήτη του Facebook Meta να αναφέρει αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από ένα ευρύ selloff την Τετάρτη, που τροφοδοτήθηκε από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alphabet.

Διαβάστε ακόμη: