Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, εν μέσω μιας πτώσης κερδών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,2% καθώς οι κλάδοι ήταν μικτές. Οι μετοχές της εξόρυξης κατέγραψαν κέρδη 1,4%, ενώ οι μετοχές της λιανικής υποχώρησαν 1,3%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7,411.15 μονάδες θετικός κατά 0,29%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,13% στις 14,899.88 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικός έδαφος κατά 0,07% στις 6,898.67  μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27,405.41 μονάδες μειωμένος κατά 0,61%.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν άνοδο 6,5% στις 11:45 π.μ. στο Λονδίνο.

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 1,031 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,06 δισεκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες παρά την πτώση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην επενδυτική μονάδα του δανειστή.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη καθώς η Barclays προειδοποίησε για χρεώσεις περικοπής κόστους.

Οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης οι Heineken, AkzoNobel, Lloyds Banking Group και Carrefour.

Στις ΗΠΑ χθες το βράδυ, οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άνοδο μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Alphabet υποχώρησαν καθώς η επιχειρηματική της δραστηριότητα στο cloud έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει στάση αναμονής για τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στο 4,3% από 5,2% τον Αύγουστο.

Αυτό ήταν ταχύτερο από το αναμενόμενο, αλλά οι ανοδικοί κίνδυνοι για τον πληθωρισμό παραμένουν σε αυξήσεις μισθών και υψηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Διαβάστε ακόμη: