Τα πρώτα γκάλοπ για την δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη, όπως μαθαίνω, είναι καλά και ενθαρρυντικά.

Δεν οφείλονται σε μία ριζική αλλαγή του κόσμου, αλλά στο ντόρο που δημιουργεί ο ίδιος και η ζωή του.

Και φυσικά η αλλαγή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Τσίπρας είχε πλέον φθαρεί.

Όμως, και στο ΠΑΣΟΚ μετά την έλευση Ανδρουλάκη κάποιοι μιλούσαν για 16 για 17 και για 18%.

Και τελικά το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές πήρε 11,8% με το ζόρι και με απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ υπό πλήρη κατάρρευση.

Αυτή είναι μία πρώτη εικόνα.

Ο Πολάκης υπαρχηγός και ο Τσίπας θα του κάνει ιδιαίτερα

Πάμε τώρα στα ενδότερα.

Ο νέος αρχηγός είναι ένα προϊόν απελπισίας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Έβγαλαν αυτόν που νομίζουν ότι θα αντιπαρατεθεί στον Κ. Μητσοτάκη.

Όμως, το κόμμα είναι φθαρμένο και μετράει από το 2019 ήττες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα πάρει μαθήματα πολιτικής από τον Αλέξη Τσίπρα – που δεν ήταν και ο πιο φιλομαθής- ενώ θα βολέψει σε θέσεις κλειδιά τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

Και έκανε και διευθυντή του πολιτικού γραφείου, τον Μανώλη Καπνισάκη, το δεξί χέρι του Πολάκη.

Την Δώρα Αυγέρη στην εκπροσώπηση του κόμματος, που χάνει για πλάκα την ψυχραιμία της και τον Γιώργο Τσίπρα στην διεύθυνση της Κ.Ο αφού δεν εκλέχθηκε ούτε βουλευτής.

Ουσιαστικά, ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υπό μία μόνιμη και ιδιότυπη επιτροπεία από τον Πολάκη, τον Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Με φθαρμένα υλικά δεν φτιάχνεις κόμμα

Και είναι γνωστό ότι χωρίς νέα υλικά αλλά με «μπάζα» καινούριο σπίτι δεν φτιάχνεις.

Όταν θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις και η υπερέκθεση στα media, όταν θα αρχίσει το πραγματικό σφυροκόπημα στην Βουλή από ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – λίγος ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά σαφώς πιο διαβασμένος- ο Στέφανος Κασσελάκης θα κουραστεί και θα κουράσει.

Το παιχνίδι ξεκινάει με επικοινωνία αλλά οι απαιτητικοί ψηφοφόροι του Κέντρου ψηφίζουν με όρους πραγματικής πολιτικής και έτσι η πραγματικότητα θα είναι αμείλικτη.

Ο Κασσελάκης θα αρχίσει να μιλάει για Novartis, για διεφθαρμένους δικαστές, για «πετσωμένους» δημοσιογράφους αναπτύσσοντας την ατζέντα Πολάκη, Παππά και Documento.

Είναι μία συνταγή που απέτυχε.

Η φούσκα θα σκάσει παρασύροντας δικαίους και αδίκους στον ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψαν ότι θα ξαναέρθουν στην εξουσία με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν το 2015…

Στις ευρωεκλογές του 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην ίδια φάση και με ένα αριστερό ρεύμα έτοιμο να φύγει.

Ανατροπή δεν μπορεί να υπάρξει εκτός αν αποφασίσει ο Μητσοτάκης να «αυτοκτονήσει» με συνεχόμενα λάθη.

Μοιραία, λοιπόν, θα έχουμε και διάσπαση μέσα στο 2024…

Ξέπλυμα τεραστίων διαστάσεων με εμπλοκή επωνύμου εφοπλιστή διερευνά η αρμόδια Αρχή, μετά από ενημέρωση των τραπεζών για εμβάσματα 700 και 800 εκατ. ευρώ (!!!) που δεν δικαιολογούνται από την εμπορική δραστηριότητα!

Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα Διευθυντές καταστημάτων συστημικών τραπεζών στο Κέντρο, τα Βόρεια και Νότια Προάστεια, με βίλες σε πανάκριβες περιοχές και υπερπολυτελή SUV, για ενεργό συμμετοχή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με εμβάσματα από Λονδίνο και Εμιράτα προς εγχώριες εταιρίες – δήθεν υποκαταστήματα για αγορά ακινήτων στη Μύκονο, παρακάμπτοντας την ΤτΕ!

Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα, για αδικαιολόγητο πλουτισμό και νομιμοποίηση καταθέσεων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και μη ενημερώνοντας την Τράπεζα της Ελλάδος ως όφειλαν, έχουν τεθεί Διευθυντές και Διευθύντριες καταστημάτων συστημικών τραπεζών!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, αλλά κυρίως η Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα, έχουν εντοπίσει ένα κύκλωμα Διευθυντών Καταστημάτων, ως επί το πλείστον 1-2 συστημικών τραπεζών, που κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση έκαναν τα στραβά μάτια σε εμβάσματα πολλών εκατομμυρίων, που αποστέλλονταν από το εξωτερικό, κατά κύριο λόγο από το Λονδίνο και φορολογικούς παραδείσους του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και από την Μέση Ανατολή, προς πλήθος εταιριών στην Ελλάδα, οι οποίες εμφανίζονταν ότι λειτουργούν ως δήθεν υποκαταστήματα των ξένων επιχειρήσεων!

Στην πραγματικότητα είχε δημιουργηθεί μια φάμπρικα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με την ενεργό συμμετοχή των Διευθυντών (ανδρών και γυναικών) των καταστημάτων των τραπεζών σε συγκεκριμένες περιοχές της «καλής κοινωνίας», δηλαδή σε καταστήματα του Κέντρου της Αθήνας, των ακριβών Βορείων Προαστείων καθώς των Νοτίων Προαστείων!

Το κύκλωμα, η δράση του οποίου ξεκινά από το εξωτερικό και συνδέεται μέσω Λονδίνου- Εμιράτων και Φορολογικών Παραδείσων, με την Αθήνα, έχοντας αντικείμενο το real estate και την αγορά ακινήτων κυρίως στην Μύκονο, απέστελε τεράστιου ύψους εμβάσματα προς πλήθος εταιριών Ελλήνων ιδιοκτητών οι οποίες εφέροντο ως υποκαταστήματα των διεθνών εταιριών real estate, για να προσπερνούν, με την συνέργεια και εμπλοκή των Διευθυντών των Καταστημάτων, τους ελέγχους των Αρχών ως προς την προέλευση των κεφαλαίων και ειδικότερα την Τράπεζα της Ελλάδος!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εταιρία real estate του Λονδίνου απέστειλε εμβάσματα συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, προς offshore ελληνικές εταιρίες, οι οποίες απέφυγαν τον έλεγχο καθώς ο Διευθυντής του Καταστήματος συστημικής τράπεζας σε περιοχή των Νοτίων Προαστείων, πέριξ της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (όχι ακριβής περιοχής πολυτελούς κατοικίας) δεν ενημέρωσε σχετικά ως όφειλε την Τράπεζα της Ελλάδος!

Αντίστοιχα εμβάσματα προς ελληνικές εταιρίες – δήθεν υποκαταστήματα για αγορά ακινήτων στη Μύκονο φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί και από τα Εμιράτα, όπου και πάλι οι Διευθυντές Καταστημάτων 2 συστημικών τραπεζών, δεν ενημέρωσαν τις Αρχές, αλλά η υπόθεση αποκαλύφθηκε και επακολούθησαν δεσμεύσεις λογαριασμών και ακινήτων από την Αρχή για το ξέπλυμα!

Η σχετική υπόθεση έχει ήδη σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα!

Υπό αυτό το πρίσμα, με αφορμή τις δύο βαρβάτες υποθέσεις ξεπλύματος από Λονδίνο και Εμιράτα, η Αρχή για το ξέπλυμα κάνει φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία Διευθυντών και Διευθυντριών καταστημάτων τραπεζών σε προνομιούχες περιοχές, όπου υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις τσουβάλια μετρητά για αγορά ακινήτων, με παράκαμψη της ενημέρωσης της ΤτΕ!!!

Οι ίδιες ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα, κάνουν λόγο καθώς και ειδικές αναφορές στον υπέρμετρο πλουτισμό και την υπερπολυτελή ζωή Διευθυντών Καταστημάτων, που φέρονται να διαθέτουν βίλες και μονοκατοικίες με πισίνες στα Βόρεια και Νότια Προάστεια, κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, ως επί το πλείστον SUV, ενώ διάγουν βίο που σε τίποτα δεν συνάδει με τη ζωή ενός απλού και σχετικά χαμηλόμισθου Διευθυντή Τράπεζας, που δυστυχώς γι’ αυτόν, λειτουργεί με τον σταυρό στο χέρι, την ώρα που τα «καλά παιδιά» του τραπεζικού συστήματος, με άκρες ψηλά και την κάλυψη ανωτέρων στελεχών που κάνουν τα στραβά μάτια, είναι μέσα στα κόλπα και ζουν ζωή μεγιστάνα, συμμετέχοντας ενεργά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Προς τους κ.κ. Γ. Περιστέρη και Π. Σουρέτη: ποιος είναι άραγε ο ρόλος και η χρησιμότητα της κυρίας Τατιάνας Καραπαναγιώτη, ιδιοκτήτριας του Inside story, μέσω της συμμετοχής της σε Δ.Σ. του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα;

Ποιος είναι άραγε ο ρόλος και η χρησιμότητα της κυρίας Τατιάνας Καραπαναγιώτη, ιδιοκτήτριας του Inside story, μέσω της συμμετοχής της σε Δ.Σ. του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα;

Επειδή γενικώς αλλά και ειδικώς γίνεται εσχάτως λόγος – και επιδεικνύεται ενδιαφέρον- για την συμμετοχή προσώπων στα ΔΣ εταιριών, εισηγμένων ή μη, εκδοτικών αλλά και κατασκευαστικών, διερωτόμαστε και απευθύνουμε δημοσίως το ερώτημα προς τον Όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα και ειδικότερα προς τους κ.κ. Γιώργο Περιστέρη, ισχυρό άνδρα του κορυφαίου κατασκευαστικού και όχι μόνον ομίλου, και Πέτρο Σουρέτη, γνωστού μάνατζερ – παίκτη της αγοράς σε όλα τα επίπεδα, ο οποίος μετακινήθηκε από την Ιντρακάτ και τον όμιλο Σ. Κόκκαλη, ποιος είναι ο ρόλος και η χρησιμότητα σε ΔΣ του ομίλου, στον όμιλο δηλαδή, της κυρίας Τατιάνας Καραπαναγιώτη, ιδιοκτήτριας του inside story, ενός σάιτ που πολέμησε όσο κανείς άλλος με πρακτικές υπόγειες και πρακτορίστικες την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς και άλλα πρόσωπα του δημοσίου και επιχειρηματικού βίου;

Σε τι χρησιμεύει ή εξυπηρετεί λοιπόν η παρουσία της κυρίας Τατιάνας Καραπαναγιώτη στον όμιλο; Υιοθετούνται άραγε από την κορυφαία τεχνική εταιρία της χώρας, τα δημοσιεύματα του inside story;

Παραπομπή σε κακουργηματική δίκη, που αφορά μίζες, προμήθειες, εικονικά και φοροδιαφυγή, για πασίγνωστο παράγοντα της αγοράς, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθεί να την κρατήσει μυστική!

Παραπομπή σε κακουργηματική δίκη, που αφορά μίζες, προμήθειες, εικονικά και φοροδιαφυγή, για πασίγνωστο παράγοντα της αγοράς, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθεί να την κρατήσει μυστική!

Μια ανοιχτή ποινική υπόθεση, που έχει κρατηθεί μυστική, στο σκοτάδι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, απασχολεί πασίγνωστο παράγοντα της αγοράς, που έχει κάνει καριέρα με το νταραβέρι και το «πάρε δώσε» σε όποιον τομέα έχει ενασχοληθεί ως …τεχνοκράτης!

Ο εν λόγω διάγει μεγάλη αγωνία, όπως μαθαίνω, καθώς το βούλευμα υπήρξε παραπεμπτικό και θα καθίσει στο σκαμνί, κατηγορούμενος κακουργηματικά για μίζες από προμήθειες και άλλα αδικήματα που απορρέουν από φορολογικούς ελέγχους και εικονικά στοιχεία (είμαι ευγενής στις διατυπώσεις μου)!

Και κάνει απέλπιδα προσπάθεια η παραπομπή του και η κακουργηματική δίκη που ξεκινάει οσονούπω να μην κοινοποιηθεί και δημοσιοποιηθεί, αλλά να περάσει στα ψιλά!

Εμείς του υποσχόμαστε ότι θα είμαστε εκεί, με φωτογράφους και μετάδοση live streaming της δίκης από το Radar!

Θα γελάσει κάθε πικραμένος …

Τα μεγάλα συγκροτήματα «παίζουν» Κασσελάκη για τους δικούς τους λόγους και τάσσονται απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Οι δεσμεύσεις στους μεγαλοεκδότες που δεν τηρήθηκαν και οι ανοιχτές υποθέσεις των μιντιαρχών που δεν έκλεισαν, κρατώντας τους σε καθεστώς «ομηρείας»!

Τα μεγάλα συγκροτήματα «παίζουν» Κασσελάκη για τους δικούς τους λόγους και τάσσονται απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Οι δεσμεύσεις στους μεγαλοεκδότες που δεν τηρήθηκαν και οι ανοιχτές υποθέσεις των μιντιαρχών που δεν έκλεισαν, κρατώντας τους σε καθεστώς «ομηρείας»!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξη του σε Πρόεδρο του κόμματος, διαδεχόμενος τον εμβληματικό για τον χώρο της Αριστεράς Αλέξη Τσίπραέτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τα μεγάλα ΜΜΕ, τις εφημερίδες, τα κανάλια και τα ιστορικά Συγκροτήματα της χώρας!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά κυρίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίχθηκε όσο κανείς, με τεράστια προβολή και δημοσιότητα, αλλά και συνεχείς αναφορές, τηλεοπτικές και έντυπες, που στο σύνολο τους δημιούργησαν ένα κλίμα στην κοινωνία και οδήγησαν εν πολλοίς στο τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την κυρία Αχτσιόγλου!

Αλλά και τα επινίκια υπήρξαν εντυπωσιακά, με πρωτοσέλιδα έντασης και κυριαρχίας του νέου πολιτικού ανδρός, που ξάφνου ξεπροβάλει ως το αντίπαλον δέος του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Μην έχετε καμία αμφιβολία! Τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα «παίζουν Κασσελάκη» για τους δικούς τους λόγους, που έχουν να κάνουν τόσο με ανοιχτά προσωπικά ζητήματα των μεγάλων αφεντικών που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κλείσει οριστικά, κρατώντας τους σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρείας», όσο και για καθυστερήσεις σε δεσμεύσεις που ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά απέναντι στους εκδότες και τον Τύπο γενικότερα!

Οι ισχυροί των media την ώρα τούτη, τάσσονται απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και προτίθενται να στηρίξουν Κασσελάκη, ως μια προοπτική που έχει τις δυνατότητες να σπάσει την κυριαρχία και την παντοκρατορία του σημερινού πρωθυπουργός, ο οποίος ως γνωστόν, όπως καταδείχθηκε στην πράξη στις τελευταίες εθνικές εκλογές, παίζει χωρίς αντίπαλο στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό!

Υπό αυτή την έννοια, αλλά και βάσει της προσωπικής αντιπάθειας που τρέφουν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διευθυντικά στελέχη ιστορικών παραδοσιακών εφημερίδων, αλλά κυρίως τα «μεγάλα αφεντικά» του Τύπου, η έκβαση των πολιτικών πραγμάτων εφεξής αποκτά αξιοσημείωτο ενδιαφέρον …

Διαβάστε ακόμη: