Μετά το πολυήμερο ράλι και τα ισχυρά κέρδη σε όλους τους δείκτες, επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street. Αν και πάλι το κύμα των ρευστοποιήσεων αντισταθμίστηκε με αρκετές αγορές, ώστε οι διακυμάνσεις να παραμείνουν χαμηλά. Μάλιστα, Nasdaq και S&P κατάφεραν τελικά να «κλείσουν» σε θετικό έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός απολογισμός του Νοεμβρίου παραμένει ισχυρός, διατηρώντας έτσι τον τίτλο του πλέον κερδισμένου μήνα της χρονιάς.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 0,13% στις 34.945 μονάδες, ο S&P 500 μετά από συνεχείς διακυμάνσεις έκλεισε τελικά σε θετικό έδαφος στο +0,12% και τις 4.508 μονάδες, όπως και ο Nasdaq που ανέβηκε ελαφρά κατά 0,07% και τις 14.113 μονάδες.

Με το μήνα να βρίσκεται περίπου στο μέσο του, οι επιδόσεις για όλους τους δείκτες είναι λίαν εντυπωσιακές. Τα κέρδη του S&P φτάνουν το 7%, του Nasdaq αγγίζουν το 9% και του Dow ξεπερνούν το 5%.

Οι αγορές ομολόγων

Στις αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις έχασαν έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να χάνει 9 μονάδες στο 4,449% και του 30ετές να διολισθαίνει κατά 6 μονάδες στο 4,628%.

Με τη σημερινή διόρθωση η αμερικανική αγορά πήρε «ανάσα» από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, τα οποία ήρθαν σε συνέχεια των θετικών μηνυμάτων από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του δείκτη, όχι μόνο ενίσχυσε τη βεβαιότητα της αγοράς πως η Fed θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αλλά φούντωσε τη συζήτηση από αναλυτές και traders για το χρονοδιάγραμμα που αφορά την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων, πιθανότατα μέσα στο πρώτο μισό του έτους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το εργαλείο FedWatch της CME δίνει στο 99,8%(!) τις πιθανότητες διατήρησης των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, τον ερχόμενο μήνα.

Σε επίπεδο μετοχών, στις κερδισμένες της ημέρας ξεχώρισε η Macy’s μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου και η Advance Auto Parts μετά την αναβάθμιση της από την BofA.

Πάντως, o πλέον κερδισμένος κλάδος του S&P για το σύνολο της εβδομάδας παραμένει αυτός του real estate, καθώς μετά την καθίζηση που έχει υποστεί λόγω της αύξησης των επιτοκίων ελπίζει τώρα σε καλύτερες ημέρες από την αλλαγή της στάσης της Fed.

Στους μεγάλους χαμένους παραμένει ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος ακολουθώντας την αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, που σήμερα «έπιασαν» νέο χαμηλό τεσσάρων μηνών. Ο ενεργειακός κλάδος του δείκτη S&P έχασε σχεδόν 3%, καταγράφοντας έτσι τη χειρότερη συνεδρίαση του εδώ και πάνω από ένα μήνα. Ξεχώρισαν ονόματα όπως της Chevron, της ConocoPhillips και της Halliburton.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε επίσης η μετοχή της κορυφαίας αλυσίδας λιανικής των ΗΠΑ, της Walmart, καθώς ο όμιλος προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων του για τα κέρδη του φέτος, όπως και η μετοχή της Alibaba μετά την ακύρωση των σχεδίων της για spin-off του κλάδου του cloud.

Επίσης το αδύναμο guidance τετάρτου τριμήνου κόστισε ακριβά στη μετοχή της Cisco Systems.

Διαβάστε ακόμη: