Η ετοιμότητα ενός 5χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία αποδείχθηκε σωτήρια, όταν η μητέρα της λιποθύμησε μπροστά στα μάτια της.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο. Η 5χρονη Ζαϊνάμπ Κασίμ, αφού επέστρεψε μετά το σχολείο στο σπίτι της στο ανατολικό Λονδίνο είδε τη μητέρα της, Σαμίνα, να πέφτει αναίσθητη στο πάτωμα. Αφού προσπάθησε να την επαναφέρει, χωρίς επιτυχία, βρήκε το τηλέφωνο της μητέρας της και κάλεσε τους διασώστες.

Η τηλεφωνήτρια ακούγεται να ρωτάει την 5χρονη στο τηλεφώνημα: «Αναπνέει η μητέρα σου;» και την Ζαϊνάμπ να απαντά «όχι». Εν συνεχεία, η τηλεφωνήτρια ζήτησε από το κορίτσι τη διεύθυνση, την οποία η Ζαϊνάμπ έδωσε, απαντώντας με ακρίβεια σε όποια ερώτηση της έγινε σχετικά με την περιγραφή της περιοχής.

«Φοβήθηκα όταν είδα τη μαμά λιπόθυμη» δήλωσε η μικρή Ζαϊνάμπ. Οι διασώστες που έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι η λιποθυμία της μητέρας της προκλήθηκε από κρίση ημικρανίας. «Είμαι περήφανη για τη Ζαϊνάμπ. Με βοήθησε ενώ παράλληλα ήταν ήρεμη. Εντυπωσιάστηκα που γνώριζε την διεύθυνσή μας απ΄ έξω.

Δεν της είχαμε μάθε να καλεί το 999 (σσ. το βρετανικό «166»), αλλά λόγω ενός περιστατικού που συνέβη σε συγγενικό πρόσωπο η Ζαϊνάμπ γνώριζε ότι σε περίπτωση ιατρικού συμβάντος πρέπει να καλέσει ασθενοφόρο» δήλωσε η μητέρα της 5χρονης.

Διαβάστε περισσότερα