Την πρώτη επίσημη πρόγευση μάς δίνει η Volkswagen για το ανανεωμένο Golf, μέσα από μια σκοτεινή teaser φωτογραφία.

Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα πλάνο από βίντεο που δημοσίευσε η γερμανική εταιρία, στο οποίο περιέχονται οι σημαντικότερες στιγμές της το 2023, όπως οι πρεμιέρες τoυ Passat Variant, του ID.7 και του Tiguan. Στο τέλος του εν λόγω βίντεο, διάρκειας περίπου 2 λεπτών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Τόμας Σέφερ, δηλώνει ότι το 2024 θα είναι ακόμα μία χρονιά γεμάτη highlights και νέα προϊόντα.

Tότε εμφανίζεται πίσω του η παραπάνω teaser φωτογραφία με την όψη του ανανεωμένου Golf. Μπορούμε να διακρίνουμε τα επανασχεδιασμένα Led μπροστινά φωτιστικά σώματα, τη λεπτή μάσκα, την οποία διατρέχει μια λεπτή φωτιζόμενη λωρίδα, ενώ στο κέντρο δεσπόζει επίσης φωτιζόμενο το έμβλημα της Volkswagen.

Είναι εμφανές ότι υπάρχουν κοινοί σχεδιαστικοί παρονομαστές με την οικογένεια των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ID. Οι περισσότερες αλλαγές θα αφορούν μάλλον το μπροστινό τμήμα του ανανεωμένου Golf, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα (τόσο το hatchback όσο και το πρακτικότερο Variant) θα παραμείνει αναλλοίωτο.

Στο εσωτερικό τώρα, εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, ενώ θα αναβαθμιστεί η ποιότητα των υλικών και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων, ίσως γίνουν βελτιώσεις στην plug-in υβριδική έκδοση, ενώ θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι εκδόσεις GTI, GTD και η κορυφαία R.

Από τις αρχές του 2023 έχει γίνει γνωστό ότι η επόμενη, ένατη γενιά, του Golf θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη, θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP και θα κατασκευάζεται στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας. Η ανανέωση του υφιστάμενου Golf όγδοης γενιάς θα του δώσει μια παράταση ζωής ίσως μέχρι το 2028.

Διαβάστε ακόμη: