Mετά από τέσσερα χρόνια πορείας στις αγορές, το T-Cross αριθμεί πλέον περίπου 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Volkswagen σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ετήσια παραγωγή του είναι περίπου 300.000 μονάδες, ενώ εκτός Ευρώπης πωλείται με τα ονόματα Tacqua και Taigun.

Το μικρότερο crossover στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ οι αλλαγές στην εξωτερική του εικόνα είναι πιο διακριτικές, όπως άλλωστε συνηθίζει η Volkswagen στις ανανεώσεις των μοντέλων της.

Οι κυριότερες επεμβάσεις εντοπίζονται στα στάνταρ πλέον Led εμπρός φώτα, ενώ τεχνολογίας Led είναι και τα πίσω που επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και τα φώτα ημέρας. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι για πρώτη φορά το T-Cross μπορεί να προσθέσει στη φαρέτρα τους IQ.Light Led matrix προβολείς. Επίσης στην παλέτα για το αμάξωμά του προστίθενται τρεις νέες αποχρώσεις, η λαμπερή κίτρινη “Grape Yellow” που βλέπετε στις φωτογραφίες, η μπλε “Clear Blue Metallic” και η κόκκινη “Kings Red Metallic”.

Περνάμε τώρα στο εσωτερικό του ανανεωμένου T-Cross, όπου συναντάμε τoν στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων και λεπτή κεντρική οθόνη αφής των 8 ιντσών, το μέγεθος της οποίας, ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση, μπορεί να φτάσει τις 9,2 ίντσες. Προαιρετικός είναι ο αυτόματος κλιματισμός Air Care Climatronic και στάνταρ το air condition.

Η Volkswagen αναφέρει ότι το επίπεδο ποιότητας έχει αυξηθεί στο εσωτερικό, με μαλακό πλαστικό να καλύπτει πλέον το επάνω τμήμα του ταμπλό. Ενδεικτικά να πούμε ότι από την έκδοση Life προσφέρονται 16αρες ζάντες, πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι, ενώ πλουσιότερες είναι οι εκδόσεις Style και R-Line. Προαιρετικό θα είναι και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 385 έως 455 λίτρα (χάρη στα συρόμενα πίσω καθίσματα σε μια διαδρομή 140 χλστ.), ενώ όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων (διαιρούμενες 60:40), δημιουργείται μια επίπεδη περιοχή φόρτωσης 1.281 λίτρων (μέχρι το ύψος της πλάτης των μπροστινών καθισμάτων).

Από την εξοπλιστική έκδοση Life το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλώνεται, ώστε να μεταφέρονται ευκολότερα αντικείμενα μήκους έως και 2.398 χλστ. Το μέγιστο κατακόρυφο βάρος στον προαιρετικό αποσπώμενο κοτσαδόρο αυξήθηκε από τα 55 στα 75 κιλά, έτσι το ανανεωμένο T-Cross μπορεί να ρυμουλκήσει βαρύτερα τρέιλερ. Επιπλέον, αυξήθηκε και το βάρος για τη σχάρα μεταφοράς ποδηλάτων που προσαρμόζεται στον κοτσαδόρο.

Σχετικά με τους κινητήρες, η Volkswagen αναφέρει ότι το ανανεωμένο T-Cross θα συνεχίσει να προσφέρεται με αποδοτικούς TSI βενζίνης, άρα μάλλον δε θα υπάρχει diesel ή κάποια εξηλεκτρισμένη έκδοση. H προπώληση και η ενεργοποίηση του ψηφιακού διαμορφωτή για το ανανεωμένο T-Cross θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ενώ η άφιξή του αναμένεται πρώτο τρίμηνο του 2024.

Διαβάστε περισσότερα