Η καθεστωτική νοοτροπία του Γ. Φλωρίδη και η εμμονή του στην αλλαγή των ποινικών κωδίκων προβληματίζει έντονα το Μαξίμου.

Ακόμη και στο πρόβλημα της οπαδικής βίας ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει δική του ατζέντα και χαρακτηρίζει χάδι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Με την εμμονή του σε σκληρούς νόμους που προβλέπουν ποινές φυλάκισης ακόμη και για τα πλημμελήματα και τις ανατροπές που πρόκειται να επιφέρει στη λειτουργία των δικαστηρίων κατάφερε να ξεσηκώσει δικαστές και δικηγόρους.

Μάλιστα οι δικηγόροι απειλούν με αποχή διαρκείας από τις ποινικές υποθέσεις σε περίπτωση κατά την οποία περάσουν οι ποινικοί κώδικες.

Παράλληλα, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο καθεστωτισμού μιλώντας στη Βουλή για τους ποινικούς κώδικες.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι κράτησε ανοιχτή τη Βουλή παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγείλει εκλογές.

Αυτό έγινε όπως είπε, για να αλλάξουν οι ποινικοί κώδικες και να αθωώνονται οι βαρυποινίτες.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να κατηγορήσει όλες τις κυβερνήσεις, γιατί όπως είπε με διάφορους νόμους προάσπιζαν τα δικαιώματα των εγκληματιών.

Πρόκειται για βαρύτατες κατηγορίες που αγγίζουν όλες τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνουν βαρύτατες σκιές.

Όταν ένας υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ότι συνωμοτούσε για να προστατέψει τα συμφέροντα εγκληματιών, τότε αυτομάτως τίθεται σοβαρό πολιτικό ζήτημα.

Προφανώς ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις γι΄ αυτά που καταγγέλλει ο Γ. Φλωρίδης.

Διαβάστε ακόμη: