Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ραγδαία άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών των μετοχών, σε ορισμένες περιπτώσεις αδικαιολόγητα, ειδικά σε μετοχές εταιριών που βασίζουν την προοπτική τους σε ευφάνταστα stories, μέσω των οποίων ενίοτε παραπλανούν τους επενδυτές αλλά και τις Χρηματιστηριακές Αρχές!

Υπό αυτό το πρίσμα συζητείται εντόνως στην χρηματιστηριακή πιάτσα και κυκλοφορεί ως φημολογία ότι 2 «πυραμίδες» βρίσκονται σε εξέλιξη, που παραπέμπουν στην εποχή της φούσκας, με ορατό τον κίνδυνο να σκάσουν και να παρασύρουν τους αφελείς μικρούς και μεγάλους επενδυτές!

Λέγεται μάλιστα ότι οι δυο πυραμίδες αφορούν μετοχές «υπεράνω υποψίας»!!! Λέτε;

«Πόρτα» από το Λονδίνο!

Την ίδια ώρα, η σχετική φημολογία κάνει λόγο για «πόρτα» που έφαγε μεγάλος εισηγμένος από το Λονδίνο με αποτέλεσμα το «αφήγημα» στο οποίο στηρίχθηκε εν πολλοίς η άνοδος της μετοχής, να έχει υποστεί μεγάλο ρήγμα! Λέγεται μάλιστα ότι για τον λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει η επιχείρηση δημιουργίας εκ νέου θετικού κλίματος, δια μέσω πριμοδοτούμενων δημοσιευμάτων! Από γνωστά ΜΜΕ, που πριν από λίγο καιρό εξαπέλυαν επιθέσεις σε «ανταγωνιστικούς» ομίλους! Ο νοών νοείτο…

Διαβάστε ακόμη: