Η καθεστωτική νοοτροπία του Γ. Φλωρίδη και η εμμονή του στην αλλαγή των ποινικών κωδίκων προβληματίζει έντονα το Μαξίμου.

Ακόμη και στο πρόβλημα της οπαδικής βίας ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει δική του ατζέντα και χαρακτηρίζει χάδι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Με την εμμονή του σε σκληρούς νόμους που προβλέπουν ποινές φυλάκισης ακόμη και για τα πλημμελήματα και τις ανατροπές που πρόκειται να επιφέρει στη λειτουργία των δικαστηρίων κατάφερε να ξεσηκώσει δικαστές και δικηγόρους.

Μάλιστα οι δικηγόροι απειλούν με αποχή διαρκείας από τις ποινικές υποθέσεις σε περίπτωση κατά την οποία περάσουν οι ποινικοί κώδικες.

Έρχονται λυόμενες φυλακές για να χωρέσουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα βρεθούν στη φυλακή

Παράλληλα, σε απέραντη φυλακή μετατρέπει την Ελλάδα το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους ποινικούς κώδικες που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Φλωρίδης.

Το γεγονός ότι θα φυλακίζονται καταδικασμένοι ακόμη και για πλημμελήματα πρόκειται να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των κρατουμένων.

Γιαυτό αναμένεται να κατασκευάζουν λυόμενες φυλακές και μάλιστα με επείγουσες διαδικασίες για να χωρέσουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα βρεθούν στη φυλακή με τον νόμο Φλωρίδη.

Διαβάστε ακόμη: