Το ανανεωμένο Volkswagen Golf είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί εντός λίγων εβδομάδων τέλη Ιανουαρίου.

Ωστόσο στην Έκθεση τεχνολογίας CES 2024 στο Λας Βέγκας –που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή– η γερμανική εταιρία αποκάλυψε την έκδοση GTI.

Για πρώτη φορά επίσημα, λοιπόν, μπορούμε να δούμε από κοντά τα νέα χαρακτηριστικά του Volkswagen Golf, από το νέο εμπρός μέρος μέχρι το εσωτερικό. Αρκετοί κοινοί παρονομαστές υπάρχουν με τα ID.7, Passat και Tiguan.

Είναι κρίμα που το καμουφλάζ καλύπτει κάθε εκατοστό του αμαξώματος του Volkswagen Golf, αλλά και πάλι δεν καταφέρνει να κρύψει τις διάφορες λεπτομέρειες του αμαξώματος.

Ξεκινώντας από το ρύγχος, η πρώτη λεπτομέρεια που παρατηρούμε είναι οι δύο νέες οπτικές μονάδες LED που είναι πολύ πιο λεπτές από τις τρέχουσες, για τις οποίες αναμένουμε μια ακόμη πιο ισχυρή δέσμη φωτός από την τρέχουσα γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων IQ.

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής στο μπροστινό μέρος του Golf είναι ο νέος προφυλακτήρας, με πιο έντονα σχήματα από το σημερινό και με μεγαλύτερο splitter που ενσωματώνει, ακριβώς από πάνω, το νέο ραντάρ για τα συστήματα υποβοήθησης του οχήματος.

Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος όπου, βλέποντας τις φωτογραφίες, φαίνεται ότι οι σχεδιαστές επέλεξαν την απλότητα, εγκαθιστώντας νέα οριζόντια φωτιστικά. Δεδομένου ότι πρόκειται για το Volkswagen Golf 2024 στην έκδοση GTI, υπάρχουν και σπορ λεπτομέρειες όπως ο διαχύτης και η αεροτομή οροφής.

Η ανανέωση του Golf θα αφορά επίσης και το εσωτερικό. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία 3 χρόνια, πολλοί θαυμαστές και ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι, που συχνά λειτουργούν ακούσια ακόμα και όταν οδηγείτε στην πίστα όταν μιλάμε για GTI και έκδοση R.

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του εσωτερικού μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα το νέο τιμόνι με το λογότυπο GTI εξοπλισμένο με φυσικά κουμπιά, τη νέα οθόνη 12’’ για την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MIB 3, που κληρονομήθηκε από τα ID.7, Tiguan και Passat. Θα υπάρχουν πολλές καινοτομίες λογισμικού και μεταξύ αυτών θα υπάρχει και ενσωμάτωση του ChatGPT.

Για να μάθετε περισσότερα για το Volkswagen Golf του 2024, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όταν τελικά θα αποκαλυφθεί το αυτοκίνητο.

Διαβάστε ακόμη: