ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Η στήλη μπορεί να υπερηφανεύεται πως κυριολεκτικά πήρε τα…μποξεράκια όλων των ρεπόρτερ στην υπόθεση του Ιταλού κίπερ. Κι αυτό αφού από τις 27 Νοεμβρίου είχαμε αποκαλύψει, μέσω αυτών που μετέφερε Ιταλός τερματοφύλακας, πρώην συμπαίκτης και φίλος του Μπρινιόλι, όσα του είχε εκμυστηρευθεί ο τελευταίος, δηλαδή πως δεν θα ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι θα πήγαινε σε άλλη ομάδα. Στο «τριφύλλι» το κατάλαβαν σχεδόν 2 μήνες μετά κι αφού προηγουμένως ο 31χρονος πορτιέρε με τον ατζέντη του έπαιζαν… κρυφτούλι με τους πράσινους, αποφεύγοντας να ξανακαθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με το… επιχείρημα ότι η προσφορά του Παναθηναϊκού έπρεπε ξεκινούσε από τα 900 χιλιάρικα, net ετήσιες αποδοχές. Κι αυτό αφού ο Ιταλός ατζέντης του Μπρινιόλι ισχυριζόταν πως είχε τέτοια ισόποση πρόταση – από τώρα για την νέα σεζόν- από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα (χωρίς να την αποκαλύπτει στους πράσινους).

Συν την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας, που θα μπορούσε εκεί να φτάσει και το 1,5 εκατ. τον χρόνο. Αυτή δεν ήταν επίσημη προσφορά στον παίκτη, αλλά ενημέρωση και θα έπρεπε να περιμένει ως τον Μάρτιο. Κάπως έτσι φτάσαμε ο Αλαφούζος να δίνει τελεσίγραφο απο τον Μπρινιόλι να απαντήσει μέχρι 27 Δεκεμβρίου και να ζητάει από τον Γιοβάνοβιτς να μην τον χρησιμοποιεί. Ο Σέρβος όμως, δεν τον άκουσε, μάλιστα είπε στον Αλαφούζο πως αυτός αποφασίζει ποιος θα παίζει, με αποτέλεσμα να τον βάλει και να γίνει του… Περιστερίου (ήττα με 2 γκολ προσφορά του Ιταλού). Κάπως έτσι ο Μπρινιόλι άθελά του έγινε η βασική αφορμή που το αφεντικό «καθάρισε» τον Σέρβο κόουτς.

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Με την άφιξη του Τερίμ ο Τούρκος ζήτησε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Μπρινιόλι, για να ξέρει αν θα τον υπολογίζει ή όχι. Έτσι το κλαμπ κινήθηκε… στρατηγικά, για να εξακριβώσει αν ο Μπρινιόλι όντως είχε συμφωνήσει ή όχι από τώρα με άλλη ομάδα για το καλοκαίρι (κι ενώ έσκαγαν δημοσιεύματα για επαφές του με την ΑΕΚ ). Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο, πρώτα ο σύμβουλος του Αλαφούζου, Γιάννης Κομπότης, είπε στον Ιταλό να πάει και να βάλει το ποσό που θέλει στο νέο του συμβόλαιο για να κλείσει το θέμα της ανανέωσης.

Ο Μπρινιόλι όμως, δεν… συγκινήθηκε και τότε ανέλαβε δράση ο ίδιος, ο Αλαφούζος. Συναντήθηκε με τον Μπρινιόλι την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από το κυπελλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και του πρόσφερε το συμβόλαιο που ζητούσε εξ αρχής. Τόσο απο πλευράς αποδοχών όσο και (3ετους) διάρκειας. Του ζήτησε όμως, να απαντήσει εντός 48ωρου. Ο Μπρινιόλι πήγε να το αποφύγει αλλά ενώπιον του Τερίμ κι αφού πιέστηκε απάντησε πως δεν κάνει δεκτή την πρόταση του ιδιοκτήτη. Εκεί , λοιπόν, ο Παναθηναϊκός τελείωσε πρόωρα τον Ιταλό τερματοφύλακα και μετά φρόντισε να τον … ξεμπροστιάσει χωρίς ο Μπρινιόλι μέχρι τώρα να έχει αντιδράσει. Και όλοι καταλαβαίνουν πως έχει προσυμφωνήσει με άλλη ομάδα. Είναι η ΑΕΚ, κάποια άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα ή από το εξωτερικό, θα φανεί συντόμως…,

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό μπήκε στην τελική ευθεία και αποτελεί θέμα ημερών (μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας) να υπάρξει deal down. Ουσιαστικά η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών έχει επέλθει από την προηγούμενη εβδομάδα κι απλά απέμεναν κάποιες λεπτομέρειες και η ανακοίνωση της ανανέωσης. Θα την πάει λίγο πιο πίσω και το γεγονός πως η ομάδα δίνει συνεχόμενα ντέρμπι (την Τετάρτη έχει την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ενώ την Κυριακή παίζει στην Τούμπα). Και επικοινωνιακά πάντως το timing είναι το καταλληλότερο.

Τόσο για τον Γιώργο Βαγιαννίδη που κόντρα στην ΑΕΚ πρόσθεσε ακόμη μια σπουδαία/ψυχωμένη εμφάνιση σε μεγάλο ματς της τρέχουσας σεζόν. Όσο και για το κλαμπ, ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα και την ρήξη με τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να μην δέχεται την βελτιωμένη προσφορά από τον ίδιο τον Αλαφούζο για να ανανεώσει και έτσι να τον τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Από εκεί και πέρα οι αποδοχές του Βαγιαννίδη σχεδόν θα τετραπλασιαστούν στο νέο του συμβόλαιο. Είχε net αποδοχές κοντά στις 80.000 ευρώ ετησίως, λέγεται πως θα φτάσουν τις 360.000 συν μπόνους στόχων. Η πλευρά του παίκτης πάντως είχε ξεκινήσει τις απαιτήσεις της από τα 450 χιλιάρικα

 

ΑΚΑΪΝΤΙΝ: Σύμφωνα με τους Τούρκους αν ο Παναθηναϊκός θέλει να τον αγοράσει το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρώσει οψιόν 4.000.000 ευρώ στην Φενέρ. Θυμίζω πως η τουρκική ομάδα τον Γενάρη του 2023 είχε πληρώσει για την αγορά του 3.700.000 στην Αντανα Ντεμίρσπορ. Δηλαδή μπορεί να βγάλει και κέρδος 300.000 από έναν παίκτη που τον πήρε για βασικό αλλά μετά από 8 μήνες δεν τον υπολόγιζε στην ιεραρχία των στόπερ μέσα στην 3άδα και περισσότερο ήθελε άμεσα να τον… σπρώξει σε άλλη ομάδα, για να μην υπάρξει μεγάλη χασούρα στην (πρόσφατη)επένδυσή της. Ήδη η χρηματιστηριακή του αξία μέσα σε 10 μήνες υποχώρησε 1.400.000 ευρώ, κατεβαίνοντας από τα 4,2 στα 2,8 εκατομμύρια…

ΒΑΛΕΝΤΙΝ ΡΟΖΙΕΡ: Ο Γάλλος δεξιός μπακ έφτασε πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ, αυτή είναι η αλήθεια. Βλέπετε στις 7 Ιανουαρίου οι άνθρωποι της Μπεσίκτας αλλά και ο εμπλεκόμενος Τούρκος ατζέντης – συνεργάτης του Παστορέλο που έτρεχε την δουλειά για λογαριασμό του τουρκικού κλαμπ, περίμεναν την τελική ειδοποίηση από τον δικέφαλο προκειμένου να ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη και να κλείσουν την συμφωνία σε επίπεδο ομάδων. Στην βάση του δανεισμού με οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι, με την Μπεσίκτας πάντως να επιμένει για υποχρεωτική. Αυτό δεν έγινε ποτέ, η δουλειά όπως φαίνεται χάλασε ή μπήκε για τα καλά στον … πάγο και η ομάδα του Λουτσέσκου έχει ξαναβγεί στην αγορά σε αναζήτηση βασικού δεξιού μπακ αφού κάποιοι υποψήφιοι που υπάρχουν στην λίστα του ΠΑΟΚ είναι πιο χαμηλά. Τι συνέβη και… στράβωσε του Ροζιέρ στον ΠΑΟΚ δεν έχει διευκρινιστεί. Ο Γάλλος πάντως είχε άλλο ατζέντη, το μεγάλο Γραφείο του Ζάχαβι, του οποίου η σχέση με τον νέο πρόεδρο και αθλητικό διευθυντή της Μπεσίκτας δεν είναι και η καλύτερη. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο πως από την στιγμή, αρχές Δεκεμβρίου, που εξελέγη η νέα διοίκηση στον σύλλογο, ο Γάλλος μπακ με τις 21 συμμετοχές μέχρι τότε στην ομάδα τέθηκε στο περιθώριο/εκτός ομάδας!! Θεωρείτε στην Μπεσίκτας και λίγο ιδιόρυθμος… συμπεριφορικά, οπότε ήρθε και έδεσε το γλυκό!!

 

ΓΑΛΛΟΣ… ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η Μπεσίκτας έχει βεβαια ξοδέψει πολλά λεφτά για τον Ροζιέρ. Συγκεκριμένα, 4.800.000 ευρώ για την αγορά του το καλοκαίρι του 2022 και συνολικά 500.000 σε loan fees τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια, σε ισάριθμους δανεισμούς του από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας! Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ροζιέρ είναι πως μοιάζει πολύ με εκείνη του Αλεξανδρόπουλου στην πορτογαλική ομάδα. Δηλαδή ενώ η Σπόρτινγκ έσκασε 5.000.000 transfer fee στην Ντιζόν το 2019, πολύ γρήγορα τον… απαξίωσε, δεν τις… έκανε (!) και τις δυο επόμενες σεζόν τον έστελνε δανεικό αφού δεν μπορούσε να βρει καλή τιμή πώλησης. Και τα κατάφερε με την Μπεσίκτας. Η άφιξη του Σάντος στην τελευταία δεν ξέρω αν αλλάξει την τύχη του Ροζιέρ, πάντως ο Γάλλος με τα 5.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία – και πελάτης του Ζάχαβι – την δεδομένη στιγμή φαίνεται να … κάηκε για τον ΠΑΟΚ!!

Διαβάστε ακόμη: