O Βασίλης Ζαγαρίτης για μια ακόμη φορά σε ματς της Πάρμα έμεινε εκτός αποστολής. Συγκεκριμένα, στις τελευταίες 9 αγωνιστικές της Serie B μόνο μια φορά κάθισε στο πάγκο της ενώ μετράει μόλις ένα 15 λεπτο συμμετοχής σε 14 αγώνες της.

Ο κόουτς Μαρέσκα (πρώην μέσος του Ολυμπιακού) δεν τον εμπιστευόταν, παρότι ο πρώην αριστερός μπακ χαφ του Παναθηναϊκού αποτέλεσε μεταγραφή του αθλητικού διευθυντή και του τσιφ σκάουτ της ιταλικής ομάδας. Μόνο που ο νεαρός κόουτς απολύθηκε κι από την Κυριακή η Πάρμα έχει νέον προπονητή, τον έμπειρο Ιακίνι.

Ο Δεκέμβριος , λοιπόν, είναι ο κρίσιμος μήνας για την καριέρα του διεθνή Έλληνα ακραίου στο “Ένιο Ταρντίνι”.Αν και ο Ιακίνι, μετά τον Μαρέσκα, δεν… βλέπει τον “Ζαγάρ”, τότε το μέλλον του στην Πάρμα θα… χλωμιάσει ακόμη περισσότερο.

Καλά τα 200.000 ευρώ που καθαρίζει ετησίως αλλά είναι και σε μια ηλικία (20,5 χρονών) που θέλει και πρέπει να παίζει, να βάζει αγώνες στα πόδια του. Και σε μια ιταλική ομάδα με βαριά φανέλα, όπως της Πάρμα, που νόμιζε θα έκανε… περίπατο στην δεύτερη κατηγορία και βρίσκεται πλέον μόλις 3 βαθμούς πάνω από την θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής αλλά και 4 κάτω από την 8η θέση που βγάζει στα πλει οφ ανόδου, η κατάσταση γίνεται λίγο περίπλοκη για τον Ζαγαρίτη.

Ο Ζαγαρίτης δεν θα γίνει…Βαγιαννίδης και ο …δρόμος του Τσιμίκα

Υπάρχει βέβαια το σενάριο της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό αλά… Βαγιαννίδης! Μόνο που άλλο Ζαγαρίτης κι άλλο Βαγιαννίδης!

Κι ας γράφουν πυκνά, συχνά τα ελληνικά ΜΜΕ για τις ομοιότητες στις υποθέσεις των δυο πρώην συμπαικτών αλλά και τις πιθανότητες να ξαναφορέσει την φανέλα με το “τριφύλλι”. Η δική μας συμβουλή είναι να μην παρασύρεστε από επικοινωνιακές υπερβάσεις για την μελλοντική ελληνική προοπτική του Θηβαίου ποδοσφαιριστή…

Πάμε και στα ρεαλιστικά σενάρια για την “επόμενη ημέρα” του Ζαγαρίτη, εφόσον δεν βρει χώρο και ρόλο στην Πάρμα, ούτε στην εποχή του (νέου) κόουτς Ιακίνι. Αν φύγει για δανεικός ο ίδιος έχει ξεκάθαρη προτίμηση στην… Ολλανδία και το πρωτάθλημά της. Ο Τσιμίκας άλλωστε έχει κάνει… σχολή στην θέση του αριστερού μπακ ακόμη και με τα βήματα που έκανε μέχρι να ανέβει στην κορυφή (Ολυμπιακός και μετά Πρέμιερ Λιγκ για την Λίβερπουλ).

Από Ελλάδα επιστροφή του Ζαγαρίτη στο Κορωπί δεν παίζει στην… καμία! Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα και όσο ο άσος είναι κάτω από την μανατζερική σκέπη του Παύλου Κουτσολιάκου (Rogon).

Βασίλης Ζαγαρίτης

Ο “πάγος” του ΠΑΟ με Κουτσολιάκο το ενδιαφέρον από την Big 5 και το scouting στην Τρίπολη

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως όταν υπήρχε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό, πριν ο agent Κουτσολιάκος φέρει την πρόταση της Πάρμα, με τον μοναδικό εκπρόσωπο παίκτη που δεν μίλησαν οι “πράσινοι” (υπήρχαν άλλες 4/5 περιπτώσεις ανανέωσεων) ήταν με τον ομογενή μάνατζερ του Ζαγαρίτη!

Προτίμησαν μάλιστα να τον ενημερώσουν , από τον Παναθηναϊκό, για την προσφορά τους μέσω email! Αποφεύγοντας να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί του, παρά μόνο με τον ίδιο, τον (τότε) παίκτη τους!!

Ο Ζαγαρίτης αν γυρίσει στην Ελλάδα, λοιπόν, δεν θα το κάνει για τον Παναθηναϊκό. Σας το υπογράφω αυτό… Για οποιαδήποτε άλλη ομάδα της ελληνικής Big 4 ναί. Ακόμη και για τον…Άρη ή την ΑΕΚ, λέμε…

Πάντως τα δυο μεγάλα ελληνικά κλάμπ που θα είχαν τις περισσότερες πιθανότητες με Ζαγαρίτη/Κουτσολιάκο θα ήταν ο Ολυμπιακός και μετά ο ΠΑΟΚ.Άλλωστε για τους “ερυθρόλευκους” είχε ακουστεί δυνατά το όνομά του και πριν την μεταγραφή του στην Ιταλία ενώ έμπαινε στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό. Κρατήστε το τελευταίο για το μέλλον, όσον αφορά στον παίκτη που είναι “ομόσταυλος” του Κώστα Φορτούνη (όπως και του Γιάννη Μιχαηλίδη, βεβαίως βεβαίως).

Για την ιστορία να υπενθυμίσω πως η χρηματιστηριακή αξία του Ζαγαρίτη είναι 500.000 ευρώ ενώ η Πάρμα στις 22 Ιανουαρίου του 2021 πλήρωσε 480.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για να τον πάρει

Και μια λεπτομέρεια/αποκάλυψη: στους δυο πρόσφατους αγώνες που έδωσε η Εθνική Ελπίδων στην Τρίπολη, ο Ζαγαρίτης ειδικά με την απόδοση του στο πρώτο, “εφτιαξε” κι άλλο το πολύ καλό report που υπάρχει για αυτόν σε Μπιγκφοράτη ομάδα μας. Περισσότερα προσεχώς…

Ποιός έφερε τον Αμραμπατ στην ΑΕΚ, τα πρόσωπα και οι λόγοι που τον “έκοψαν” από τον ΠΑΟΚ

Από την στιγμή που …κάθισε η σκόνη που σήκωνε ο Τσούμπερ στην ΑΕΚ, με τις αρχικές σούπερ εμφανίσεις του, σχεδόν όλοι – εντός κι εκτός Ένωσης – αναγνωρίζουν την ισχύ, την κλάση, την προσωπικότητα και την διαφορά που κάνει ο Νόρντιν Άμραμπατ!

Ο διεθνής Μαροκινός επιθετικός αποτέλεσε μεταγραφή του καλοκαιριού, ήρθε για 2 χρόνια στην ΑΕΚ και ήταν μια επιλογή του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου.

Ο Αμραμπατ που το 2015 πουλήθηκε 4,5 εκατ. από την Μάλαγα στην Γουότφορντ και το 2018 αντί 8,5 εκατ. από τον λονδρέζικο σύλλογο στην Αλ Νασρ δεν ήθελε να συνεχίσει στην Σαουδική Αραβία, παρά την σούπερ πρόταση ανανέωσης που του έγινε. Η οικογενειά του μια 3ετία δεν τον είχε ακολουθήσει εκεί και έτσι επέστρεψε στην Ευρώπη.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, πως πριν από την ΑΕΚ προτάθηκε στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα με υψηλότερες αποδοχές από αυτές που έκλεισε στην Ένωση. Με τους “ασπρόμαυρους” όμως, να τον “κόβουν” με σύμφωνη γνώμη Λουτσέσκου και τμήματος σκάουτινγκ!

Ο Ρουμάνος τεχνικός προτιμούσε τον συνομήλικο του Αμραμπατ, Ιταλό Τζιοβίνκο ενώ το 4μελές τμήμα σκάουτ του “δικεφάλου” έδωσε αρνητική ψήφο λόγω ηλικίας (34 χρονών) αλλά και επειδή αγωνιζόταν στην ίδια θέση με τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς!!