ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έκανε δεύτερη χοντρή γκάφα με την μπάλα στα πόδια, που στοίχισε ισάριθμα γκολ στην ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο πως με τον Ιταλό γκολκίπερ κακό, ο Παναθηναϊκός έκανε καρμπόν ήττες, στην Βρετάνη από την Ρεν και στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη. Στον Μπρινιόλι, όπως άλλωστε και στον Γιοβάνοβιτς που παίζει build-up από πίσω, λείπει αφόρητα ο Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ μπορεί να ήταν αργός αλλά και μανούλα στο να βγάζει σωστά μπροστά την μπάλα, αποφορτίζοντας την αντίπαλη πίεση. Ούτε ο Σέκεφελντ, ούτε ο Γεβντάι έχουν την ίδια ικανότητα με τον Μάγκνουσον κι αυτό… κουράζει περισσότερο τον Μπρινιόλι, όταν του γυρνάνε συνέχεια και όχι σωστά την μπάλα. Ο Μπρινιόλι μπορεί από πολλούς να θεωρήθηκε βασικός υπαίτιος για την δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα λόγω του λάθους του στο 1-0 αλλά πριν από αυτό όπως και μετά, κάνει δυο σούπερ επεμβάσεις.

Ο Ιταλός εμπιστεύεται απεριόριστα το αριστερό του πόδι και γενικά το παιχνίδι του με την μπάλα απογελεί το δυνατό του σημείο αλλά τον τελευταίο μήνα υστερεί σε συγκέντρωση κι αυτό του στοιχίζει. Κάποιοι το συνδέουν με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, που παραμένει ανοικτή αφού δεν υπογράφει. Το νεότερο που έμαθε η στήλη για αυτή την υπόθεση είναι πως ο Μπρινιόλι την επόμενη σεζόν δεν θα είναι στον Παναθηναϊκό. Για να αλλλαξει αυτό θα πρέπει να έρθουν τα πάνω, κάτω και αν… Δεν το λέμε εμείς, το είπε πρώην συμπαίκτης του Μπρινιόλι σε ιταλική ομάδα και μάλιστα τερματοφυλακας, που συνεχίζει να είναι καλός φίλος του. Αυτός αποκάλυψε πριν απο λίγες ημέρες σε … ελληνική παρέα, επι ιταλικού εδάφους, πως ο Αλμπέρτο θα συνεχίσει αλλού μετά το καλοκαίρι! Χωρίς να μπορεί να αποκαλύψει την… ομάδα ή την χώρα, γιατί δεσμευόταν. Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός αφού προφανώς έτσι του μεταφέρθηκε από τον Μπρινιόλι. Λογικά πάντως από εδώ και πέρα θα παίρνει όλο και περισσότερα παιχνίδια ο Λοντίγκιν, ο οποίος άλλωστε έχει ανανεώσει…

ΤΣΟΥΜΠΕΡ: Μπορεί να μην είναι σέντερ φορ αλλά είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Από τον Μάρτιο και μετά, μέχρι την Κυριακή στα Γιάννινα, συμπλήρωσε συνολικά 12 γκολ, χωρίς να εκτελεί πέναλτι! Δηλαδή περισσότερα από τα γκολ και των τριών κλασικών σέντερ φορ της ομάδας, Λιβάι Γκαρσία (5), Αραούχο (4), Πόνσε (2), που όλοι μαζί έχουν στο σύνολο 11 γκολ! Δεν είναι τυχαίο πως ο κόουτς Αλμέιδα προτιμάει πλέον όταν του λείπουν οι Λιβάι-Αραούχο να ξεκινάει τον Τσούμπερ στην κορυφή και όχι τον Πόνσε. Για την Super League o Ελβετός είναι λίρα εκατό αφού έχει την εκτέλεση με πλασέ όταν θα βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή. Είναι δηλαδή … top πλασαδόρος, όπως θα έλεγε και ο Νίκος Αλέφαντος. Ο Τσούμπερ αποτελεί μετά τον Αλμέιδα την δεύτερη προσωπική επιλογή για την οποία μπορεί να καμαρώνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ως εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ. Το θέμα είναι πως τώρα στον Παναθηναϊκό δεν του βγαίνει η πιο ακριβή μεταγραφή που έκανε το καλοκαίρι ο Αλαφούζος, δηλαδη ο Τόνι Βιλένα. Με τα 3.000.000 πληρωμένα σε transfer fee και το 1.600.000 ετήσιες αποδοχές, ο Ολλανδός πάει για κορυφαίο μεταγραφικό… βατόμουρο της σεζόν, πραγματικά περνάει απαρατήρητος κι αυτό είναι κάτι που στο τέλος ( αν δεν … ανακάμψει) λογικά θα χρεωθεί στον Ευβοιώτη τεχνικό διευθυντή που επέμενε στην απόκτησή του.

ΜΟΡΟΝ: Το περασμένο καλοκαίρι είχε αποφασίσει να φύγει από την Μπέτις αφού βαρέθηκε να πηγαίνει δανεικός δεξιά (Εσπανιόλ) κι αριστερά (Λας Πάλμας), μένοντας ελεύθερος. Έτσι στα 29 του χρόνια αποφάσισε για πρώτη φορά να βγει εκτός Ισπανίας και με ένα συμβόλαιο που δεν ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ ετησίως ήρθε στην Ελλάδα για τον Άρη, με κίνητρο προκειμένου να παίζει βασικός, αναπληρώνοντας τα δυο χρόνια που έχασε! Ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα ισπανικά Γραφεία μάνατζερ, την ” ΥOU FIRST”, η οποία αυτό το καλοκαίρι εκτός από τον Άρη (πέρασε τέλη Αυγούστου και δεύτερο πελάτη της, τον επίσης πολύ αξιόλογο μέσο Πάρντο) στην Ελλάδα δούλεψε και με τον Ολυμπιακό, την υπόθεση Κίνι. Ο Μορόν με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 2.000.000, που το 2019 έκανε limit up στα 20 εκατομμύρια, είχε προταθεί τον Ιούλιο τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον ΠΑΟΚ. Και προκαλεί όντως εντύπωση πως ειδικά ο Κορδόν, που γνώριζε τον Μορόν από την Μπέτις, δεν ασχολήθηκε με την περιπτωσή του και την προσπέρασε παρότι οι ερυθρόλευκοι έψαχναν για 2 φορ ενώ ο Ανδαλουσιανός όπως επιβεβαιώνει στον Άρη και κατά επέκταση στην Super League, αποτελεί περίπτωση σέντερ φορ. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι τώρα με 7 γκολ και 5.7 xGoals σε 12 συμμετοχές αλλά και 2 ασίστ, είναι αρκετά περισσότερα από ένας σκόρερ – στραικερ. Παίζει ασταμάτητα, λες και είναι τερματοφύλακας ή στόπερ, ιδιαίτερα ανθεκτικός για φορ, έχει 11 90λεπτα ενώ στο μοναδικό ματς που έγινε αλλαγή βγήκε στο 63′ κι αφού πρώτα σκόραρε δις.

Μόνο ο Φορτούνης στο ελληνικό πρωτάθλημα τον ξεπερνάει σε συνδυασμό γκολ και ασίστ ενώ είναι πρώτος στην κατηγορία συνολικών σουτ με 39 και δεύτερος σε εκείνη των κερδισμένων φάουλ με 36. Το όνομά του το βρίσκεις και μέσα στην κορυφαία πεντάδα των επαφών στην αντίπαλη περιοχή έχοντας 43. Και όλα αυτά χωρίς να είναι ο κλασικός φουνταριστός περιοχής αφού μπορεί να παίξει και μακριά από αυτή, είτε υποδεχόμενος και σπάζοντας την μπάλα, είτε συμμετέχοντας σε συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Διαθέτει και μακρινή και κοντινή μεταβίβαση, μπορεί να κινείται στα μεσοδιαστήματα και στην πλάτη των αμυντικών ενώ συμμετέχει στην πίεση χωρίς την μπάλα. Ο Μορόν είναι ίσως ο πιο επιδραστικός παίκτης στον φετινό Άρη αφού εκτός από σκόρερ αποδεικνύεται και προσωπικότητα μέσα από το σύνολο.

Διαβάστε ακόμη: