Είχαμε αναφερθεί προ μερικών εβδομάδων στους «καλούς χριστιανούς» του εφοπλισμού, «στα καλά παιδιά» (στο καλάθι δεν χωρούν στο κοφίνι περισσεύουν) των «δωρεών» σε εκκλησίες, ιδρύματα και σωματεία (μπας και αγιάσουν), οι οποίοι αποκόμισαν υπέρογκο πλουτισμό, μεταφέροντας παράνομο ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, τόσο από την ΕΕ όσο και από τον αμερικανικό παράγοντα!

Ένα εξ αυτών των τέκνων του ελληνικού εφοπλισμού, που φέρεται να ταυτίστηκε με τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, είναι και ο Γιώργος Οικονόμου, που έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία τόσο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου οι εταιρίες του πήγαν άπατες, εις βάρος του διεθνούς επενδυτικού κοινού, όσο και για τα εκατοντάδες ακίνητα που διαθέτει και τα οποία εμπεριέχονται σε πλήθος offshore εταιριών, που υποτίθεται θα διανεμηθούν σε γυναίκες και παιδιά, «ων ουκ έστιν αριθμός»!

Ο περίφημος Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου διεθνώς, μετά την κρατική ρωσική εταιρία, κατάφερε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του ρωσικού παράγοντα, γεγονός που του απέφερε εσωτερική πληροφόρηση!

Και η εσωτερική πληροφόρηση αυτή του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει γνώση και πρόσβαση στην πώληση του διυλιστηρίου στην Σικελία από την Lukoil όπου καταβάλλοντας το ποσόν των 200 εκατ. ευρώ απέκτησε μετοχική σχέση μειοψηφίας αλλά και option δικαιώματος μελλοντικής προαίρεσης!

Επί του προκειμένου ο προνομιακός μεταφορέας του ρωσικού πετρελαίου εφοπλιστής Οικονόμου, βρίσκεται σε σύγκρουση με τον ισραηλινό μεγαλοεπιχειρηματία και πολυεκατομμυριούχο Μπένι Στάινμετζ ο οποίος απέκτησε από την Lukoil το πλειοψηφικό πακέτο του εν λόγω διυλιστηρίου στην γειτονική χώρα!

Ωστόσο οι εξελίξεις όσον αφορά τον περίφημο διυλιστήριο είναι ραγδαίες, καθώς ο διαβόητος εφοπλιστής που εδώ και αρκετό καιρό φέρεται να βρίσκεται σε κύκλο διερευνητικών επαφών με μεγάλα πετρελαϊκά συμφέροντα, κατάφερε να «πετάξει έξω» τον Στάινμετζ από το πρώην διυλιστήριο της Lukoil στην Σικελία και εκμεταλλευόμενος προβλήματα ρευστότητας του Ισραηλινού μεγαλοεπιχειρηματία να αποσπάσει τον έλεγχο του ΔΣ! Γεγονός που του προσδίδει την απόλυτη κυριαρχία!

Μάλιστα, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές με βαθιά γνώση εκ των έσω σε πρόσωπα και πράγματα, ο εφοπλιστής Οικονόμου, των offshore και των έργων τέχνης που άφησε ανάγλυφο το στίγμα του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καυχιέται στο ΔΣ του πρώην ρωσικού διυλιστηρίου της Σικελίας ότι από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, από τη ρωσική εισβολή και εντεύθεν, μέσα από την διακίνηση του παράνομου ρωσικού πετρελαίου έχει καταγράψει κέρδη άνω των 2 δις. δολαρίων!

Το πρόβλημα βεβαίως του εφοπλιστή Οικονόμου φέρεται να είναι ότι τα ισχυρά πετρελαϊκά συμφέροντα στην Ελλάδα δεν του έχουν εμπιστοσύνη για τα έργα και τις ημέρες του, αλλά και για τις «προσωπικές» συζητήσεις του με Ρώσους και Αμερικανούς, στους οποίους παρεμπιπτόντως, εσχάτως έχουν κοινοποιηθεί κρίσιμες και καθοριστικές πληροφορίες για μεταφορές ρωσικού πετρελαίου, σε σχέση με την τροφοδοσία αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων!

Σε απλά λόγια, στην Ελλάδα οι ισχυροί των πετρελαίων θεωρούν ότι αυτός τους «κάρφωσε» προς ίδιον όφελος!

Και ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε εκτός του διαβόητου εφοπλιστή και προβεβλημένος Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας…

Διαβάστε ακόμη: