Την ώρα που στην Ουκρανία μαίνεται ακόμη ο πόλεμος με τη Ρωσία και χιλιάδες αθώοι και γυναικόπαιδα έχασαν τη ζωή τους από τις ρωσικές βόμβες, κάποιοι, στην πατρίδα μας αλλά και αλλού, επωφελήθηκαν της συγκυρίας και αποκόμισαν έναν επί της ουσίας παράνομο και ανήθικο πλουτισμό, πάνω στα αίματα αθώων ψυχών!

Η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, που βαφτιζόταν άλλοτε τουρκικό και άλλοτε αλβανικό, μέσα από την παράκαμψη των κυρώσεων της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών επί της ουσίας χρηματοδοτούσε την πολεμική μηχανή της Ρωσίας στις επιθέσεις κατά της Ουκρανίας που έχουν ήδη καταδικασθεί από την διεθνή κοινή γνώμη.

Και επί της ουσίας οι παράνομοι μεταφορείς ρωσικού πετρελαίου, πέραν του παράνομου πλουτισμού που αποκόμισαν, στην ουσία αποτελούν συνεργούς στα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που έχουν συντελεσθεί!

Στη χώρα μας, διάφοροι «καλοί χριστιανοί» εφοπλιστές, που αυτοαποκαλούνται εθνικοί ευεργέτες και η οικογένεια τους διοικεί (τρόπος του λέγειν) ακόμη και το Άγιον Όρος (που είχε μετατραπεί σε άντρο Ρώσων κατασκόπων), όπως οι Μαρτίνοι για παράδειγμα, πρωτοστάτησαν με τα πλοία τους στην μεταφορά ρωσικού πετρελαίου αλλά και άλλων προϊόντων εξυπηρετώντας τα σχέδια των Ρώσων αλλά και την τσέπη τους.

Και δεν ήταν οι μόνοι, αλλά και άλλοι πολλοί, όπως ο περίφημος εφοπλιστής Οικονόμου, γνωστός τοις πάσι για τις ναυτιλιακές εταιρίες του στον Nasdaq που πήγαν άπατες, τις ζημιές στο αμερικανικό επενδυτικό κοινό που επακολούθησαν, αλλά και τη συλλογή ακινήτων που διαθέτει, κατανεμημένα σε πλήθος offshore εταιριών προκειμένου να προστατευθούν από τους ελέγχους του ελληνικού δημοσίου και της εφορίας, που τον έχει κάνει φύλλο και φτερό, ωστόσο πάντα βρίσκεται μια διέξοδος μέσω των συστημάτων που τον προφυλάσσουν!

Προσφάτως, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ο εφοπλιστής Οικονόμου, συμμετείχε κατά πληροφορίες με τον ποσόν των 200 εκατ. ευρώ και στην αγορά του περίφημου διυλιστηρίου της Lukoil στην Σικελία, όπου πρωταγωνίστησε ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στάινμετζ.

Και φημολογείται ότι ο Έλληνας εφοπλιστής διαθέτει option αγοράς όλου του διυλιστηρίου σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τον Στάινμετζ, για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και αποπλήρωσης του χρηματοδοτικού, ύψους 1 δις. ευρώ…

Διαβάστε ακόμη: