Στο Μπαλμόραλ συγκεντρώνεται όλη η βασιλική οικογένεια, μετά την ανακοίνωση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μπάκιγχαμ. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι στο πλευρό της βασίλισσας σπεύδουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακόμη και ο Χάρι και η Μέγκαν.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», προσθέτει η ανακοίνωση. «Η βασίλισσα παραμένει στο Μπαλμόραλ» προσθέτει το Μπάκιγχαμ.

Στο Μπαλμόραλ, έσπευσαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, όπως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Η δούκισσα της Κορνουάλης επρόκειτο αύριο Παρασκευή να τελέσει τα εγκαίνια σε νέο κέντρο επισκεπτών στα σύνορα της Σκωτίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας τα εγκαίνια «φαίνεται πιθανό» ότι θα ακυρωθούν. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι στο κάστρο της Σκωτίας βρίσκεται η πριγκίπισσα Άννα, ενώ κατευθύνονται οι πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν συνόδευσε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και παρέμεινε στο Ουίνδσορ, καθώς σύμφωνα με το παλάτι του Κένσινγκτον, ήταν η πρώτη μέρα του πρίγκιπα Τζορτζ, της Σάρλοτ και του Λούις στο νέο τους σχολείο.

Η ανακοινωση του Μπάκιγχαμ

Υπό ιατρική παρακολούθηση τέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

«Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά το παλάτι.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», προσθέτει η ανακοίνωση. «Η βασίλισσα παραμένει στο Balmoral» προσθέτει το Μπάκιγχαμ.

Σημειώνεται πως χθες, Τετάρτη, η Βρετανίδα μονάχρης ακύρωσε συνάντηση με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ITV, στο κάστρο του Μπαλμόραλ έχουν μεταβεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

Η 96χρονη Ελισάβετ, η μακροβιότερη βασίλισσα της Αγγλίας, έχει ακυρώσει ήδη πολλές εμφανίσεις της ενώ δεν συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των τεσσάρων ημερών που γιόρταζε η Βρετανία το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η συνάντηση και ο διορισμός της Λιζ Τρας έγινε στο Παλάτι του Μπαλμοράλ στη Σκωτία και όχι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Αυτό έγινε καθώς δεν είναι εύκολο να ταξιδεύει συχνά η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο κορωνοϊός που κόλλησε η βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο Φεβρουάριο, την έχει «εξουθενώσει».

Γιατί είναι ανησυχητική η δήλωση του παλατιού

Ο βασιλικός συγγραφέας Ρόμπερτ Χάρντμαν δήλωσε BBC για το πρωτοφανές της ανακοίνωσης για την Ελισάβετ και τι μπορεί να σημαίνει: «Το παλάτι συνήθως δεν εκδίδει ανακοινώσεις για την υγεία της βασίλισσας, εκτός εάν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η τελευταία φορά που ήρθε μια δήλωση, εντελώς από το πουθενά, ήταν για να μας ενημερώσει νωρίτερα φέτος πως η βασίλισσα είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Αλλά σε γενικές γραμμές, το θέμα είναι πως εάν δεν υποβάλλεται σε κάποιου είδους νοσοκομειακή ιατρική επέμβαση, τότε αυτά είναι ιδιωτικά θέματα… οπότε είναι σαφές πως το γεγονός ότι το παλάτι θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει μια ανακοίνωση, είναι λόγος ανησυχίας.

Επίσης, όπως αναφέρει το BBC, η διατύπωση της δήλωσης, ότι οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της βασίλισσας και πως παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση, αλλά και το γεγονός πως έσπευσαν στο πλευρό της τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όλα αυτά δείχνουν έναν σαφή βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας.

Όπως σημειώνει το BBC, μπορεί το παλάτι να μην αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την υγεία των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο το γεγονός ότι η οικογένεια συγκεντρώνεται στο Μπαλμόραλ, αποτελεί ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης.

Το κάστρο του Μπαλμόραλ διαθέτει πλήρη ιατρικό εξοπλισμό

Πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικής πλευράς είναι το ιστορικό Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, εκεί όπου βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ και τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση μετά από σχετική εντολή των γιατρών της σήμερα το πρωί. Οι θεράποντες ιατροί της Ελίσάβετ της συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση , έπειτα από νέα αξιολόγηση της υγείας της.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει τους δικούς της βασιλικούς γιατρούς .

Ο καθηγητής Sir Huw Thomas είναι ο επικεφαλής γιατρός της μονάρχη και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.
Ο Sir Huw, ο οποίος έχει εργαστεί στο Royal Medical Household επί 16 χρόνια , έχει λάβει το βραβείο του Ιππότη το 2021 ».

Σε συνέντευξή του στο Imperial College του Λονδίνου, ο Sir Τhomas δήλωσε ότι το να είσαι γιατρός της Βασίλισσας ήταν «μεγάλη τιμή» και «ένας πολύ ευχάριστος και ικανοποιητικός ρόλος».
Άλλα μέλη του βασιλικής ιατρικής ομάδας περιλαμβάνουν τον γιατρό Satya Bhattacharya, έναν έγκριτο γιατρό με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ως χειρουργός.
Εάν κριθεί απαραίτητο, και η κατάσταση της Βασίλισσας επιδεινωθεί δραματικά, ενδέχεται να μεταφερθεί στο ιδιωτικό Νοσοκομείο King Edward VII.

«Η 96χρονη μονάρχης συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Η ιδιωτική αυτή κατοικία στη Σκωτία είναι το μέρος στο οποίο παραθερίζει παραδοσιακά η Βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με την οικογένειά της.

Στο παλάτι ανήκε πρώτα στην προπροπρογιαγιά της, Βασίλισσα Βικτόρια, η οποία διέμενε εκεί με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο. Έπειτα πέρασε στα χέρια της Βασίλισσας που λατρεύει αυτό το κάστρο καθώς οι εκπληκτικοί κήποι του είναι ιδανικοί για να μπορεί να κάνει πικ-νικ, να ιππεύει και να κάνει περιπάτους, μερικά από τα αγαπημένα χόμπι της. Όταν οι ένοικοι του κάστρου λείπουν ο χώρος είναι ανοιχτός ώστε να τον επισκεφθεί το κοινό!

Το Μπαλμόραλ είναι μία από τις κατοικίες της βρετανικής βασιλικής Οικογένειας από το 1852 και παραμένει στην ιδιωτική ιδιοκτησία της βασίλισσας και δεν αποτελεί μέρος των ιδιοκτησιών του Στέμματος.

Ως εκ τούτου, ακόμη και η αστυνομία χρειάζεται ειδική άδεια για να εισέλθει στο Μπαλμόραλ, ενώ όσοι επιθυμούν να ψαρέψουν στην περιοχή υποχρεούνται να πληρώσουν μέχρι και 630 λίρες. Το κάστρο είναι ένα παράδειγμα της σκωτικής αρχιτεκτονικής και ταξινομείται από το «Ιστορικό Περιβάλλον της Σκωτίας» ως κτήριο κατηγορίας A. Το νέο κάστρο ολοκληρώθηκε το 1856.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αναστέλλει την κανονική ροή του προγράμματος το BBC

Το BBC, εδώ και αρκετή ώρα έχει διακόψει την κανονική ροή του προγράμματός του προκειμένου να μεταδώσει ειδήσεις που αφορούν αποκλειστικά την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το πρόγραμμα του βρετανικού δικτύου διακόπηκε στις 12:39 για να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την υγεία της βασίλισσας

Μάλιστα ο παρουσιαστής Huw Edwards φοράει σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Προσγειώθηκε στη Σκωτία το αεροσκάφος με επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ένα αεροσκάφος της RAF που μετέφερε επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του Σοφία, κόμισσα του Γουέσεξ, προσγειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στη Σκωτία. Ανάμεσα στους επιβάτες δεν ήταν – σύμφωνα με τον Guardian – ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

Η πτήση KRF23R της Βασιλικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το RAF Northolt στο South Ruislip, στο δυτικό Λονδίνο, στις 14:39 (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24.com. Το Dassault Falcon προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκωτίας στις 15.50.

Διαβάστε ακόμη: