Ένα πρωτόκολλο αιώνων θα τηρηθεί στην ταφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς θα ταφεί δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο, με τον οποίο ήταν επί 73 χρόνια παντρεμένη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί, τη Δευτέρα (19/9), στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στα τείχη του κάστρου, ολοκληρώθηκε τον 16ο αιώνα επί βασιλείας του βασιλιά Ερρίκου Η’, του οποίου το σώμα είναι επίσης θαμμένο εκεί.

Για αιώνες, το Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο ήταν ο τόπος ταφής για βασιλιάδες και βασίλισσες, αλλά το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ήταν ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης όλων σχεδόν των Βρετανών μοναρχών από τον βασιλιά Γεώργιο Γ’, ο οποίος πέθανε το 1820.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος,ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου 2021 σε ηλικία 99 ετών, παρέμενε άταφος για περίπου ενάμιση χρόνο, καθώς έπρεπε να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Όταν πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, το φέρετρό του τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Μετά την τελετή, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στο Βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έγινε το 25ο μέλος της βασιλικής οικογένειας που ενταφιάστηκε εκεί.

Ο Φίλιππος θα παρέμενε εκεί μέχρι το θάνατο της Βασίλισσας, όπως όριζε το βασιλικό πρωτόκολλο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα ταφεί δίπλα στον Φίλιππο - Το πρωτόκολλο που θα τηρηθεί και θέλει «το ζευγάρι για πάντα μαζί»

Μετά τον θάνατό του Φίλιππου, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ξεκινήσει μια άνιση μάχη με πολλαπλά προβλήματα υγείας μέχρι που κατέληξε στο κάστρο της στη Σκωτία.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια χωρίς εκείνον, οικογενειακά και ήσυχα με την κόρη της πριγκίπισσα Άννα και την νύφη της Σόφι.

Στις 27 Απριλίου, όποτε και τελείωσε το πένθος που είχε κηρύξει η βασιλική οικογένεια για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, η Ελισάβετ επέστρεψε στα καθήκοντα της. Από το κάστρο του Ουίνσδορ, η 95χρονη τότε, είχε δώσει διαδικτυακά το «παρών» στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και περίπου έναν μήνα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, είχε πραγματοποιήσει και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση.

Διαβάστε ακόμη: