Στο πρώτο της επίσημο τελετουργικό καθήκον εμφανίστηκε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, έναν μήνα μετά τον θάνατο του συζύγου της, του Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παραβρέθηκε στο «άνοιγμα» του βρετανικού Κοινοβουλίου, όπου ανακοίνωσε τη νομοθετική ατζέντα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, συνοδευόμενη από τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο.

Μάλιστα, η βασίλισσα επέλεξε να πάει στην Βουλή των Λόρδων με αυτοκίνητο αντί με άμαξα.

Οι αλλαγές μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φορούσε μάσκα στην τελετή, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ενώ, επίσης, δεν εμφανίστηκε με το στέμμα βάρους άνω του ενός κιλού και η τελευταία της εμφάνιση με αυτό ήταν το 2016.

Την ίδια ώρα, η παρουσία του πρίγκιπα Καρόλου στο πλευρό της, τόσο σύντομα μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, μπορεί -σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα- να θεωρηθεί ως ένδειξη της αλλαγής στις μελλοντικές βασιλικές υποχρεώσεις.

Επίσης, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν εμφανίστηκε με λευκό ένδυμα όπως συνηθίζει, αλλά με ένα λιλά φόρεμα, παλτό και καπέλο και προτίμησε να μην βάλει ούτε την βελούδινη κάπα των 7 κιλών. Σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η αιτιολογία ήταν πως λόγω της πανδημίας αποφεύχθηκε η λαμπρότητα και η τελετή ήταν πιο «περιορισμένη».

Τέλος, ο θρόνος στον οποίο καθόταν ο πρίγκιπας Φίλιππος όταν την συνόδευε στο άνοιγμα του Κοινοβουλίου και ο οποίος τοποθετήθηκε εκεί το 1901 για την βασίλισσα Αλεξάνδρα, απομακρύνθηκε. Αντ’ αυτού, η βασίλισσα Ελισάβετ κάθισε στον θρόνο της μόνη της, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, που την συνόδευαν, κάθισαν σε κρατικές έδρες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάθισε στον θρόνο της μόνη της ενώ ο θρόνος στον οποίο καθόταν ο πρίγκιπας Κάρολος είχε απομακρυνθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.