Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 95 της χρόνια, η βασίλισσα αποχαιρέτησε εκείνον που υπήρξε -σύμφωνα με τα δικά της λόγια- η «δύναμη» και το «στήριγμά» της.
Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τον θάνατο του Φιλίππου.
Η βασίλισσα κατέφθασε στο χώρο με το αυτοκίνητο της, που είναι γνωστό ως State Bentley, και συνοδεύτηκε στο εσωτερικού του ναού προκειμένου να καθίσει στη θέση της.
Η Ελισάβετ ήταν εμφανώς συγκινημένη, ενώ σύμφωνα με το dailymail, στη διαδρομή προς τον ναό η ίδια δάκρυσε και σκούπισε αμέσως το δάκρυ από το μάγουλό της.
 
The Queen sits alone at St George's Chapel

William και Harry συνομίλησαν μετά την κηδεία

Τα δυο αδέρφια έφυγαν μαζί από το ναό μετά τη λήξη της τελετής


Το τελευταίο διάστημα o πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου τους έφερε και πάλι κοντά. Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία από τις ΗΠΑ, όπου ζει τον τελευταίο καιρό για να αποτίσει φόρο τιμής στον παππού του, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 9 Απριλίου, σε ηλικία 99 ετών. Τα δύο αδέλφια περπάτησαν με κάποια μέτρα απόσταση ανάμεσά τους. Δε στάθηκαν δίπλα-δίπλα πίσω από το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, καθώς περπατούσαν από το κάστρο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ ανάμεσά τους ήταν ο ξάδερφός τους, Peter Phillips.

Με δάκρυα στα μάτια, ο πρίγκιπας Κάρολος αποχαιρετά τον πατέρα του

Σε κλίμα πένθους και συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, με τον πρίγκιπα Κάρολο να είναι βουρκωμένος, προφανώς συντετριμμένος από την απώλεια του πατέρα του. Ο πρίγκιπας Κάρολος, η βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν ιδιαίτερα φορτισμένοι ψυχολογικά.

 
Prince Charles, Princess Anne and members of the Royal Family walk behind the duke's hearse on the grounds of Windsor Castle
Insignia belonging to Britain's Prince Philip are placed on the altar in St George's Chapel, Windsor, ahead of his funeral, Britain

Το στεφάνι που έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Μπορεί η Μέγκαν Μαρκλ να μην μπόρεσε να παραβρεθεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ωστόσο φρόντισε να τον τιμήσει.
Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του έχουν δώσει εντολή να τοποθετηθεί ένα στεφάνι κατά την διάρκεια της τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνσδορ.

Τα δάκρυα της Ελισάβετ και ο αποχαιρετισμός του Χάρι και του Ουίλιαμ

Το ελληνικό στοιχείο στο στεφάνι της Μέγκαν Μαρκλ

Το στεφάνι, το οποίο συνοδεύεται από ένα χειρόγραφο αποχαιρετιστήριο σημείωμα της Μέγκαν Μαρκλ, αποτελείται από μια ποικιλία από τοπικά λουλούδια. Ο Χάρι και η Μέγκαν ζήτησαν, σύμφωνα με το περιοδικό Hello, από ένα από τα αγαπημένα τους ανθοπωλεία να φτιάξουν το στεφάνι, το οποίο θα περιλαμβάνει απαλή άκανθος, λουλούδι που φύεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκπροσωπήσει την κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου και θαλάσσιο ελαιόπρινο, για να εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.

Με 4 σειρές μαργαριτάρια και μαύρο βέλο η Κέιτ Μίντλετον στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Πρίγκιπας Φίλιππος: Με κοσμήματα της βασίλισσας η Κέιτ Μίντλετον στην κηδεία - Κόσμος | News 24/7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ως η επιτομή της αξιοπρέπειας μπορεί να χαρακτηριστεί η Κέιτ Μίντλετον φεύγοντας από το παλάτι του Κένσινγκτον πριν από λίγο προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.
Η 39χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ, η οποία είχε καλή σχέση με τον παππού του συζύγου της, φωτογραφήθηκε φεύγοντας από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου.

Με μαργαριταρένιο κολιέ της βασίλισσας Ελισάβετ και μαύρο βέλο
Στις φωτογραφίες εικονίζεται να φορά φυσικά, μαύρα ρούχα, όπως έδωσε εντολή η βασίλισσα Ελισάβετ για τις γυναίκες που θα παραστούν στην κηδεία του συζύγου της και επίσημο μαύρο ένδυμα για τους άνδρες – προκειμένου να μην νιώσει άβολα ο πρίγκιπας Χάρι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr